miercuri, 20 martie 2013

. Eclere cu ciocolata si banana


Timp de preparare: 1 h

Ingrediente:
165 ml lapte, 65 gr unt, 100 gr faina, 3 oua, 2 banane, 350 ml smintina, 100 gr ciocolata,zahar praf.


Mod de preparare:
165 ml lapte se pune la fiert cu 65 g unt. Cand clocoteste se pune 100 g faina toata odata si se
amesteca bine. Se ia deoparte si se pun 3 oua, pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
Aluatul se pune in sprit si se fac forme pe hartia de copt. Se coc eclerele 15 min. Se lasa la
racit. 2 banane se taie felii si se stropesc cu zeama de lamaie. Crema de ciocolata: 350 ml
smantana se bate cu o lingura cu varf zahar praf. 100 g ciocolata se topeste pe aburi si se lasa
sa se raceasca bine.se incorporeaza in amestecul de frisca. Eclerele se taie in 2 si se pun pe
partea de jos felii de banane apoi crema.se acopera cu capacul si se decoreaza cu zahar
vanilat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu