Mucenici moldovenesti (8-9 mucenici)
- 500 g faina
- 25 g drojdie proaspata/7 gr drojdie uscata
- 70 g ulei
- 5 linguri rase de zahar
- 260 ml lapte de soia/lapte/apa
- 1 varf sare
- coaja portocala
- nuca
- miere
Mod de preparare – Mucenici moldovenesti
- Punem faina intr-un vas iar in centrul ei adaugam drojdia dizolvata in laptele sau apa calduta, uleiul, zaharul si coaja de portocala.
- Framantam pana prinde consistenta dupa care adaugam un varf de cutit de sare si framanatam pana obtinem o biluta elastica.
- Formam snururi lungi si nu foarte subtiri de aluat di care formam ulterior mucenici in forma de 8. Le lasam la crescut 1 ora dupa care le pensulam cu purina apa calduta sau lapte de soia.
- Coacem mucenicii in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 15-20 minute.
- Punem mierea pe foc 1-2 minute, pana devine mai lichida un pic.
- Pensulam mucenicii moldovenesti calzi cu mierea calda, ii pudram cu nuca din belsug si ii servim. Sunt divini de pufosi!