luni, 25 martie 2013

. Crema de lamiae


Timp de preparare: 2-3 ore

Ingrediente:
6 oua, 300g Zahar, 4 Lamai (sucul), ½ l frisca, 6 foi gelatina, cirese si ciocolata rasa

Mod de preparare:
Se bat galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga sucul de lamaie. Gelatina se topeste in apa
si o adaugam compozitiei in stare lichida. Separat se bat albusurile spuma si se amesteca apoi
cu frisca. Amestecam incet cele doua compozitii. Se toarna intr-un alt vas si se pun la rece in
frigider timp de 2-3 ore (sa se inchege bine). Se orneaza cu frisca, ciocolata rasa si cirese.
Daca ciresele sunt din compot, se pun mai intai la scurs.

Lacra's blog,leacuri babesti: . Fursecuri din albusuri

Lacra's blog,leacuri babesti: . Fursecuri din albusuri: Timp de preparare: 45 min Ingrediente: 2 albusuri, 80 gr. unt, 80 gr. faina, 80 gr.zahar pudra, o lingurita de rom sau zeama de lamiie,...

. Fursecuri din albusuri


Timp de preparare: 45 min

Ingrediente:

2 albusuri, 80 gr. unt, 80 gr. faina, 80 gr.zahar pudra, o lingurita de rom sau zeama de lamiie, 1 plic zahar vanilat.


Mod de preparare:

Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul pudra si zeama de lamiie sau romul si cind
zaharul s-a topit, se adauga untul rece (lichid) si se bate sa se omogenizeze foarte bine. Se
adauga apoi faina si zaharul vanilat si se amesteca compozitia prin rasturnare pina cind se
incorporeaza toate ingredientele. Se pune compozitia in punga de plastic, se taie un colt, se
toarna fursecurile pe tava si se coc, la cuptorul incalzit in prealabil, 10 minute. Se pot lipi
doua cite doua cu crema sau cu gem de fructe aromate.