Timp de
preparare: 1 ora
Ingrediente:
Piscoturi
“Savoiardi Balocco”; 225 g mascarpone (italian sau romanesc special pentru tiramisu), 225 g frisca Hulala, 5 galbenusuri, 1 albus ou batut spuma, 150 g zahar, 1 paharel
lichior sau rom dupa gust, 1 plic zahar vanilat, 1 esenta rom, cacao
ptr. pudrare, ness pentru inmuiat piscoturile, ex: o ceasca de apa rece - o ligurita de ness.
Mod de
preparare:
Intr-un castron
se freaca galbenusurile de ou cu zaharul pana la obtinerea unei compozitii
spumoase,
amestecand cu grija se adauga crema mascarpone, frisca batuta spuma, albusul
deasemenea spuma
si in fine lichiorul , esenta de rom si zaharul vanilat. Se amesteca pana la
omogenizare.
Intr-o tava se aseaza un strat crema de mai sus, un strat piscoturi insiropati
pe
ambele parti, un
alt strat de crema , un alt strat piscoturi si se incheie cu un strat de crema
dispusa uniform
cu ajutorul unei spatule. Deasupra se pudreaza cu un strat de cacao data prin
sita.Se tine la
frigider cel putin 3 ore inainte de servire. Tiramisu e si mai gustos daca este
preparat cu o zi
inainte de servire.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu