sâmbătă, 16 martie 2013

Lacra's blog: CIORBA DE STEVIE

Lacra's blog: CIORBA DE STEVIE: Ciorba de stevie, acum un deliciu culinar Bineinteles ca cea mai mare calitate a acestei ciorbe este bogatia in vitamine. In aceasta per...

CIORBA DE STEVIE


Ciorba de stevie, acum un deliciu culinar
Bineinteles ca cea mai mare calitate a acestei ciorbe este bogatia in vitamine. In aceasta perioada, cand toata lumea de confrunta cu probleme care mai de care mai mari, energia organismului este cu adevarat vitala. Si ce metoda mai buna de a iti intari organismul exista? O mancare sanatoasa. Ciorba de stevie face parte din aceasta categorie de mancare. Iata de ce ai nevoie:

- 3 morcovi

- o ceapa
- 4-5 cartofi
- o telina
- 2 linguri de orez
- bors, sare
- 100ml smanatana

Ce iti va placea foarte mult la aceasta ciorba este simplitatea ei. Nu iti trebuie prea mult timp la dispozitie pentru a o prepara, deci nu vei sta cu ochii pe ceas pentru a iti calcula fiecare minut. Dar, sa vedem ce este de facut!

Ia o razatoare fina si rade telina. Curata cartofii de coaja si taie-i cubulete nu prea mari, pentru a nu se fierbe greu. Toaca ceapa cat mai marunt si pune- intr-o cratita cu putin ulei pentru a o cali.


Intr-o oala, pune apa si adauga cartofii si telina care vor sta pe foc la fiert. Adauga si ceapa calita. Taie stevia marunt si pune-o in apa peste cartofi pentru a se opari. Cu 10 minute inainte de a stinge focul, adauga orezul si smantana. Trebuie sa le lasi inca 10 minute pe foc pentru ca orezul sa aiba timp sa se umfle. Nu uita sa potrivesti ciorba de sare. Stinge-i focul si bucura-te ca ai invatat o noua reteta foarte buna cu care vei reusi sa ii multumesti pe toti cei de la masa ta. 

Daca vrei sa gatesti aceasta ciorba de stevie si in zilele de post, nu trebuie decat sa renunti la smantana. Eu totusi o prefer imbunatatita.

POFTA BUNA


CLATITE DE POST


Clatitele de post cu halva se pot servi atat calde, cat si reci. Incercati sa serviti clatitele si cu halva. Nu veti regreta.Ingrediente:300 g faina500 ml apa mineral100 ml ulei200 g halva1 lingurita praf de copt50 g zaharun varf cutit sareInstructiuni:Amestecam toate ingredientele si le mixam pana obtinem o pasta de consistenta unei smantani subtiri. Lasam compozitia sa se odihneasca la frigider, timp de o ora. Ungem tigaia cu ulei pentru fiecare clatita. Dupa ce am incins tigaia, adaugam un polonic din aluat, iar dupa ce s-a copt pe o parte, o intoarcem si adaugam 2 linguri de halva data prin razatoare. Dupa ce s-a copt si pe cea de-a doua parte, o impaturim. Se poate servi simpla sau cu putina miere de albine.POFTA BUNA

Lacra's blog: DIETA CU URZICI: Cum să slăbeşti rapid şi să-ţi to...

Lacra's blog: DIETA CU URZICI: Cum să slăbeşti rapid şi să-ţi to...: DIETA CU URZICI: Cum să slăbeşti rapid şi să-ţi tonifici corpul Trebuie sa stii ca o cura de slabire cu urzici nu presupune sa urmezi u...

DIETA CU URZICI


Cum să slăbeşti rapid şi să-ţi tonifici corpul


Trebuie sa stii ca o cura de slabire cu urzici nu presupune sa urmezi un plan alimentar riguros, insa este bine sa consumi zilnic cel putin un preparat pe baza de urzici, fie ca este vorba despre supa de urzici, ceai de urzici, piure de urzici sau mancarica de urzici. Din aceste plante sanatoase poti prepara sucuri sau smoothie-uri si le poti adauga in tarte cu legume sau omlete.
Iata de ce sunt bune urzicile pentru slabire si tonifierea corpului.
Slabeste cu urzici: au indice glicemic mic si calorii putine
Urzicile pot fi cele mai bune prietene ale tale in curele de slabire, deoarece au un indice glicemic mic. Acest lucru inseamna ca pastreaza nivelul zaharului din sange la cote normal si iti confera energie pe o perioada lunga de timp. In plus, urzicile au calorii infime (35 la 100 de grame) si le poti consuma fara sa-ti fie teama ca te ingrasi.
Despre urzici ar mai trebui sa stii ca nu au colesterol, nu au sodiu si nici zaharuri, iar daca aceste calitati inca nu te-au convins ca sunt ideale in dieta, iti mai spunem ca au 1,3 grame de carbohidati, 4,4 grame de fibre si 5,9 grame de proteine la fiecare 100 de grame.




Lacra's blog: URZICI CU OCHIURI SI MAMALIGA

Lacra's blog: URZICI CU OCHIURI SI MAMALIGA: Mod de preparare:Ingrediente: Curatam urzicile si le spalam in multe ape pentru ca urzicile sunt pline de nisip si mult praf.Dupa ce am te...

URZICI CU OCHIURI SI MAMALIGA


Mod de preparare:Ingrediente:
Curatam urzicile si le spalam in multe ape pentru ca urzicile sunt pline de nisip si mult praf.Dupa ce am terminat curatatul si spalatul urzicilor,punem o oala mare cu apa la fiert,ca sa oparim urzicile.Aceasta apa este buna pentru baut,daca o suportati.Curatam ceapa rosie si o tocam marunt,dupa care o calim in 2 linguri de ulei de masline extravirgin.Intre timp urzicile le-am pus intr-o strecuratoare pentru scurs surplusul de apa.Adaugam urzicile,pe care le tocam(le putem baga si la robot) peste ceapa prajita,asezonam cu condimentele dorite si bagam craticioara la cuptor pentru 30 de minute.In aceste urzici eu pun si 2 linguri de malai grisat ca sa le lege mai mult.Fiecare este liber sa puna apa cata doreste in urzici,eu la cantitatea de cel putin 2 kg de urzici pun cam 2 cani de apa.Daca urzicile sunt din cele noi, se fac imediat.Pregatim mamaliguta,eu o fac un pic mai tare asa ca o fierb mai mult,iar in apa adaug 1 lingura de unt(iese mai gustoasa mamaliguta).O lasam sa se raceasca si apoi o taiem felioare ca sa putem sa o prajim un minut pe o parte si un minut pe cealalta parte.Mamaliguta prajita si cu oul ochi prajit,vor da o aroma super-gustoasa urzicilor.Eu am avut mamaliguta facuta cu o zi inainte,deci este mai tare si merge de minune prajita.