miercuri, 20 martie 2013

. VINETE PORTUGHEZE


4 vinete mijlocii, 150 g branză, 2 linguri făină, 2 linguri untură, 2 cepe, 500 g
roşii, 1 fir de usturoi, cimbru, dafin, sare, piper, 1 linguriţă zahăr, 1 lingură
unt, 1 linguriţă pesmet.

Se aleg vinete mijlocii, se taie felii de 1 cm grosime. Se opăresc, se scurg,
se sărează şi se pun pe un fund de lemn să stea 20 de minute cu un teasc
deasupra. Separat se infierbantă o lingură de unt in care se prăjesc cepele tăiate
mărunt. Se adaugă roşiile tăiate in două, un fir de usturoi, cimbru, frunză de
dafin, sare, piper, şi zahăr. Se lasă să fiarbă inăbuşit o jumătate de oră, pană ce
sosul se ingroaşă. Se şterg feliile de vinete, se dau prin făină şi se prăjesc in
untură. Se trece sosul prin sită, se pun cateva linguri pe fundul unei forme
rezistente la foc, iar deasupra cateva feliuţe subţiri de branză albă (telemea). Se
aşază apoi feliile de vinete, se repetă din nou punand sos, felii de branză şi apoi
vinete. Cand totul este aşezat, se toarnă deasupra sosul care a mai rămas, se
presară branză rasă amestecată cu pesmet, se stropeşte cu unt, se dă la cuptor,
la foc iute. Se servesc in formă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu