duminică, 21 iulie 2013

Vinete umplute

Ingrediente
     
6 vinete
6 cepe mici
2 morcovi
2 radacini pastarnac
sare
2 radacini pastrunjel
2 capatani usturoi
1 legatura verdeata
1 telina
1 pahar de ulei
1 kg rosii


     MOD DE PREPARARE

 Vinetele se curată de coajă, se taie in jumătate pe lungime , se scoate miezul, se oparesc in apa clocotita cu sare si se lasa deoparte.Se curata restul de legume,radacinoasele se dau pe razatoare mare,ceapa se toaca,usturoiul se zdrobeste iar miezul de vinete se toaca.Toate se pun si se inabuseste intr-o jumatate de pahar de ulei si putina apa. Amestecul se sareaza si  se pipereaza dupa gust,se adauga verdeata tocata si cu el se se umplu jumatatile de vinete. Acestea se aseaza intr-o tava, se pun peste si printre ele felii de rosii,se toarna uleiul ramas si se da la cuptor. Sunt gata cand scade bine sosul. Se servesc reci.

  POFTA BUNA