duminică, 5 ianuarie 2014

Pastrav fiert cu smantana

Ingrediente

8 pastravi proaspeti
6 linguri smantana grasa
1 legatura marar

Mod de preparare

Se curata pastravii bine de solzi si de maruntaie,se spala si se freaca cu sare.Se toarna smantana in tigaie si se tine la foc mic,iar,la primul clocot,se pun si pastravii. se fierb 10 minute pe o parte ,apoi se itorc si se mai fierb inca  10 minute,pe cealalta parte. La sfarsit,se presara deasupra mararul tocat marunt.Se serveste cu mamaliga calda.

POFTA BUNA       

piperada

Se pun intr-o cratita cu ulei ardeii taiati in felii subtiri, cepele pestisori, rosiile curatate de pielita si seminte, ardeiul iute.......

accesati acest link pentru a vedea aceasta reteta: piperada

Piperada

Ingrediente piperada:
1 kg de ardei grasi
1 ardei iute
1 kg de rosii
2 cepe
2 catei de usturoi
8 oua
8 felii de costita (sunca, kaizer)
6 linguri de ulei
patrunjel
sare
piper, un praf de zahar.

Modul de preparare a retetei:
Se pun intr-o cratita cu ulei ardeii taiati in felii subtiri, cepele pestisori, rosiile curatate de pielita si seminte, ardeiul iute, usturoiul, piperul, sarea si zaharul. Se lasa sa se inmoaie zarzavatul si sa scada sosul. Se trage apoi cratita deoperte. Din oua se fac jumari. In grasimea ramasa se prajesc usor feliile de costita. Jumarile se amesteca cu zarzavatul si se lasa putin cratita pe foc mic. Se asaza apoi pe un platou piperada si se garniseste cu feliile de costita si patrunjel tocat