750 g carne, 100 g slănină (sau măduvă), 1 felie de paine, 2 cepe, 2 ouă, 1linguriţă verdeaţă, sare, piper, 1 Iinguriţă ulei, 1/2 lingură făină, 1 lingură untură.
Se dă prin maşina de tocat, carne de porc sau de viţel, impreună cu
slănina şi o felie groasă de paine, muiată in lapte şi stoarsă. Se adaugă cepele
tăiate mărunt şi prăjite in untură, un ou intreg şi un gălbenuş, verdeaţă tăiată
mărunt, sare şi un praf de piper. Din această tocătură se face un sul gros, cam
cat un pahar, care se tăvăleşte prin făină. Albuşul rămas se amestecă, fără să fie
bătut spumă, cu o linguriţă de ulei şi un praf de sare. Se unge rulada de carne cu
albuşul şi se dă la cuptor intr-o tavă cu untură fierbinte. Se face un sos de
ciuperci şi cand rulada este aproape gata, se toarnă deasupra şi se lasă
să mai dea un clocot impreună. Inainte de a servi, se taie felii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu