INGREDIENTE
1 KG VINETE
250 G CIUPERCI
2 CEPE
150 G GRIS
3 OUA
1 LINGURA ULEI
1 LEGATURA MARAR
SARE, PIPER
Se aleg vinete maricele,de culoare inchisa,cu coaja lucioasa si care nu se simt foarte tari cand le strangi in mana.Cel mai usor vinetele coapte se curata astfel: cat sunt inca fierbinti ,se taie capacul de la coada,se despica pe lungime si se scoate usor pulpa coapta,cu o lingura mare. Se pun la scurs pe un fund de lemn,putin inclinat.
MOD DE PREPARARE
Vinetele se coc pe toate părţile,direct pe flacără,se lasă sa se răcească ,apoi se curată se lasă sa se scurga. In timp se curata ciupercile si ceapă, se spală si se toaca mărunt.Mararul se spala si se toaca foarte fin. dupa ce s-au scurs,vinetele se toaca si se amesteca bine cu ouăle,ciupercile,ceapa,mararul,grisul si cate un praf de sare si piper. Se unge o tava cu ulei ,se presara cu pesmet,se toarna compozitia,se netezeste la suprafata cu lama unui cutit,apoi se introduce la cuptor, unde se tine la foc potrivit, timp de 20 de minute.
POFTA BUNA
1 KG VINETE
250 G CIUPERCI
2 CEPE
150 G GRIS
3 OUA
1 LINGURA ULEI
1 LEGATURA MARAR
SARE, PIPER
Se aleg vinete maricele,de culoare inchisa,cu coaja lucioasa si care nu se simt foarte tari cand le strangi in mana.Cel mai usor vinetele coapte se curata astfel: cat sunt inca fierbinti ,se taie capacul de la coada,se despica pe lungime si se scoate usor pulpa coapta,cu o lingura mare. Se pun la scurs pe un fund de lemn,putin inclinat.
MOD DE PREPARARE
Vinetele se coc pe toate părţile,direct pe flacără,se lasă sa se răcească ,apoi se curată se lasă sa se scurga. In timp se curata ciupercile si ceapă, se spală si se toaca mărunt.Mararul se spala si se toaca foarte fin. dupa ce s-au scurs,vinetele se toaca si se amesteca bine cu ouăle,ciupercile,ceapa,mararul,grisul si cate un praf de sare si piper. Se unge o tava cu ulei ,se presara cu pesmet,se toarna compozitia,se netezeste la suprafata cu lama unui cutit,apoi se introduce la cuptor, unde se tine la foc potrivit, timp de 20 de minute.
POFTA BUNA