joi, 18 iulie 2013

DROB DE VINETE CU CIUPERCI

INGREDIENTE

1 KG VINETE
250 G CIUPERCI
2 CEPE 
150 G GRIS
3 OUA
1 LINGURA ULEI
1 LEGATURA MARAR
SARE, PIPER

Se aleg vinete maricele,de culoare inchisa,cu coaja  lucioasa si care nu se simt foarte tari cand le  strangi in mana.Cel mai usor vinetele coapte se curata astfel: cat sunt inca fierbinti  ,se taie capacul  de la coada,se despica pe lungime si se scoate usor pulpa coapta,cu o lingura mare. Se pun la scurs pe un fund de lemn,putin inclinat.

MOD DE PREPARARE

 Vinetele se coc pe toate părţile,direct pe  flacără,se lasă sa se răcească ,apoi se curată se lasă sa se scurga. In timp se curata ciupercile si ceapă, se spală si se toaca mărunt.Mararul se spala si se toaca foarte fin. dupa ce s-au scurs,vinetele se toaca si se amesteca bine cu ouăle,ciupercile,ceapa,mararul,grisul si cate un praf de sare si piper. Se  unge o tava cu ulei ,se presara cu pesmet,se toarna compozitia,se netezeste la suprafata cu lama unui cutit,apoi se introduce la cuptor, unde se tine la foc potrivit, timp de 20 de minute.

  POFTA BUNA