miercuri, 20 martie 2013

. BEZELE


4 albuşuri, 200 g zahăr, unt pentru uns tava.
Se bat albuşurile intr-un căzanel sau intr-o oală, pe marginea maşinii, se
amestecă cu zahărul vanilat şi se bat din nou pană se ţine albuşul bine.
Compoziţia trebuie să fie destul de tare, astfel incat bezelele aşezate pe tavă să
nu se intindă. Se unge o tavă cu unt, se presară cu făină, se pun bezelele, fie cu
cornetul, fie cu o linguriţă, potrivit de mari, ţinand seamă că ele cresc la copt. Se
coc la foc foarte moale, circa o jumătate de oră, avand grijă să nu se
ingălbenească. După ce s-au răcorit puţin, se scot cu un cuţit din tavă şi se
servesc fie simple, fie lipite cate două, cu frişcă bătută sau cu ingheţată la mijloc.
Pentru aceasta, pe măsură ce se scot, se apasă uşor fundul cu degetul cel mare,
ca să formeze un fel de scobitură, in care să intre mai multă frişcă. Aceasta se
pune cu linguriţa. Bezelele pentru servit cu ingheţată se fac ovale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu