Timp de
preparare: 45 min
Ingrediente:
½ kg. prune
negre, ½ kg. boabe de struguri albi si negri, 200 gr. zahar tos, 1 lingurita margarina, 250 ml. vin, zahar vanilat, scortisoara
Mod de
preparare:
¾ din cantitatea
de zahar se rumeneste pina se topeste, la foc mic, apoi se adauga margarina
si se amesteca
bine. Separat, vinul se fierbe cu scortisoara si zahar vanilat, apoi se adauga
restul de zahar
tos. Cu acest sos se oparesc fructele (prunele se curata de simburi in
prealabil,
iar daca sint
mari se taie felii). Imediat se adauga zaharul ars, fierbinte. Se lasa la rece
cca. o
ora inainte de
servire.Se lasa la rece cca. o ora inainte de servire. Salata se poate orna cu
frisca sau
inghetata de vanilie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu