Bucataria romaneasca este una plina de soare si parfumuri, asemenea peisajelor, are gust si calitate, perfecta pentru cei carora le place sa manance bine, sanatos si gustos. Este incredibila datorita varietatii de feluri de mancare ce pot fi gatite dintr-un fel de baza, cum ar fi sarmalutele si cozonacul
vineri, 22 martie 2013
Lacra's blog: Muschi de vita cu ciuperci
Lacra's blog: Muschi de vita cu ciuperci: Timp de preparare: 1h Ingrediente: Pentru 6 portii: muschi de vita - 0,900 gr; ulei de floare - 0,100 ml; unt - 0,100 gr; faina - 0,020...
Muschi de vita cu ciuperci
Timp de preparare: 1h
Ingrediente:
Pentru 6 portii: muschi de vita - 0,900 gr; ulei de floare - 0,100 ml; unt - 0,100 gr; faina -0,020 gr; pasta de tomate - 0,015 gr; vin rosu - 0,200 ml; vin alb - 0,100 ml; supa de oase -0,200 ml; ciuperci - 0,150 gr; morcovi - 0,030 gr; patrunjel radacina - 0,030 gr; pastarnac -0,030 gr; telina - 0,030 gr; sare - 0,015 gr; piper - 0,002 gr.
Mod de preparare:
Muschiul se curata de pielite, se spala si se transeaza dupa care se da un praf de sare si piper, se aseaza intr-o cratita cu uleiul bine incins si se rumeneste usor pe ambele parti.
Separat se incinge untul in care se calesc legumele taiate potrivit , faina cu pasta de tomate si vinul alb. Se lasa la fiert 5 minute dupa care se strecoara si se toarna sosul obtinut peste muschi, adaugand ciupercile curatate,spalate si taiate lame. Se introduce muschiul in cuptorul incins si se lasa 30 - 35 de minute inainte de al scoate cu 5 minute adaugam vinul rosu. Se serveste cu sosul propriu.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)