marți, 5 martie 2013

Lacra's blog: NegresaIngrediente - NegresaPentru negresa ai ...

Lacra's blog:
Negresa
Ingrediente - Negresa

Pentru negresa ai ...
: Negresa Ingrediente - Negresa Pentru negresa ai nevoie de : 1 1/2 pahar de faina, 200 gr de unt, 5 oua, 3 linguri de cacao, 2 pahare de...

Negresa


Ingrediente - Negresa

Pentru negresa ai nevoie de : 1 1/2 pahar de faina, 200 gr de unt, 5 oua, 3 linguri de cacao, 2 pahare de zahar, 3/4 lapte, 2 plicuri de zahar vanilat, 1 praf de copt.
Mod de preparare - Negresa
Intr-un vas pune laptele cu zaharul si cacaua. Pune pe foc si amesteca pana incepe sa fiarba. Lasa pe foc sa fiarba, dar mai amesteca pana ce compozitia devine un fel de pasta subtire. Pune apoi la rece.

Separat, intr-un vas pune untul si freaca bine, apoi amesteca cu trei sferturi din crema cu cacao, iar un sfert pastreaza pentru a pune pe deasupra atunci cand prajitura este gata. In compozitia de unt, mai pune si cate un galbenus si freaca bine dupa fiecare. Adauga apoi faina, iar la urma albusurile batute spuma.


Unge o tava cu unt, presara si putina faina si toarna compozitia. Du la cuptor si asteapta sa se coaca. Vei stii ca e gata atunci cand s-a desprins de marginile formei. Scoate prajitura din tava si unge-o cu crema ramasa folosindu-te de un cutit sau de dosul lingurii. Las-o sa se raceasca si apoi aseaz-o taiata pe un platou.

Pofta buna!

Timp de preparare: 60 minute
Complexitate: medie

Lacra's blog: GALUSTI CU PRUNE

Lacra's blog: GALUSTI CU PRUNE: Ingrediente 1 kg cartofi (de preferat noi) prunele( se lasa cu o ora inainte cu zahar) 1 cana zahar 1/2 cana gris 1 cana faina putina sar...

GALUSTI CU PRUNE


Ingrediente
1 kg cartofi (de preferat noi) prunele( se lasa cu o ora inainte cu zahar) 1 cana zahar 1/2 cana gris 1 cana faina putina sare 200 g pesmet 50 g unt 2 oua
Mod de preparare
Se fierb cartofii ca pentru piure. Cand s-au fiert se piseaza si se amesteca bine si apoi se adauga: ouale, zaharul, grisul si apoi faina. Se obtine o coca care se face sul pe o tava cu faina, apoi se imparte cu cutitul in mici bucatele care se intind in palma si apoi se pune in mijloc o pruna. Se fac mici galuste care se pun la fiert intr-o oala cu apa care da in clocot. Cand s-au ridicat deasupra galustile se mai lasa 5-6 minute la fiert. Separat intr-o cratita se incalzeste untul si se pune pesmetul si zahar. Galustele scoase din apa se dau apoi prin amestecul obtinut.

Pofta buna!

Mod de servire
Galustele se pot servi alaturi de un pahar de must.