Rețetă Italian Sunrise Cocktail
Ingrediente pentru Italian Sunrise Cocktail
3.75 cl vodcă,
2.2 cl Campari Bitter
0.75 cl Limoncello- lichior de lămâie
2.2 cl suc de portocale
2.2 cl amestec dulce și acru.
Se agită ingredientele într-un shaker și se strecoară într-un pahar de cocktail înghețat.
Se decorează cu o spirală de coajă de lămâie și se servește.
Rețetă Kim Special Cocktail
Ingrediente pentru Kim Special Cocktail
3 cl lichior de pepene galben
3 cl lichior de banane
3 cl lichior de cafea Kahlua
frișcă
Se toarnă ingredientele peste gheață într-un pahar înalt.
Se ornează cu frișcă.
Se servește.
Rețetă Flaming Orgasm Beer
Ingrediente pentru Flaming Orgasm Beer
360 cl bere blondă,
4.5 cl Bacardi 151 Rum.
Se toarnă romul într-un pahar de shot și berea într-o halbă.
Se dă foc la rom și se scufundă în halbă.
Serviți.
Rețetă Gold Mine Cocktail
Ingrediente pentru Gold Mine Cocktail
1.5 cl Scotch whisky
1.5 cl Galliano lichior de plante
1.5 cl Sherry
1 albuș de ou
3 cl suc de lămâie
3 cl limonadă
Se agită într-un shaker toate ingredientele (cu excepția limonadei).
Se strecoară într-un pahar de modă veche plin trei sferturi cu gheata zdrobită.
Se adaugă limonadă.
Se decoreaza cu o felie de portocală și o cireașă și se servește.
Ingrediente pentru Bere de ghimbir
2 litri apă plată,
100 g zahăr,
50 g ghimbir,
1/2 lămâie,
4 g drojdie proaspătă.
Într-un recipient (de preferat de sticlă) se toarnă apa.
Adăugăm zahărul, drojdia și sucul de la 1/2 lămâie.
Ghimbirul se dă pe răzătoarea mică (dacă preferați să folosiți și coaja (eu o folosesc întotdeauna), atunci trebuie spălat bine înainte ghimbirul).
Coaja de lămâie fie se toacă foarte mărunt, fie se macină bine împreună cu ghimbirul într-un blender.
În cazul în care folosim blender-ul, trebuie să adăugăm și 1 litru de apă (din cele 2).
Se va agita bine sticla pentru a se amesteca bine ingredientele.
Se va lăsa la fermentat pentru 24-36 ore, în funcție de temperatura mediului în care se ține sticla.
Se trece printr-un strecurătoare fină, sau se poate folosi chiar un tifon și se ține la frigider până la consumare.
Se consumă rece.
Rețetă Michelada
Ingrediente pentru Michelada
360 cl bere,
sucul de la 1 lămâie,
2 linii sos Worcestershire,
1 linie sos de soia,
1 linie sos Tabasco,
1 praf de piper negru,
sare.
Adăugăm toate ingredientele, mai puțin berea într-un pahar înalt plin cu gheață.
Amestecăm bine, adăugăm berea, amestecăm din nou și servim.
Cremă de mentă
Ingrediente:
8 căni de zahăr,
6 căni de apă,
1 litru alcool de cereale,
3 cl extract pur de mentă,
1 lingură colorant alimentar verde.
Se amestecă zahărul cu apa și se pune la fiert timp de 10 minute (de când începe să fiarbă).
Se adaugă restul ingredientelor și se amestecă bine până la omogenizare.
Se pune în sticlă, se acoperă și se pune la macerat pentru o lună.
8 căni de zahăr,
6 căni de apă,
1 litru alcool de cereale,
3 cl extract pur de mentă,
1 lingură colorant alimentar verde.
Se amestecă zahărul cu apa și se pune la fiert timp de 10 minute (de când începe să fiarbă).
Se adaugă restul ingredientelor și se amestecă bine până la omogenizare.
Se pune în sticlă, se acoperă și se pune la macerat pentru o lună.
Angelica Liqueur
Ingrediente:
3 linguri rădăcină uscată și tocată de Angelica,
1/2 cană zahăr tos,
1 lingură migdale tocate,
1/4 ceașcă apă,
1 cuișor (condiment),
o picătură de colorant galben,
1 coajă de scorțișoară de 2,5 cm,
1 picătură de colorant alimentar verde,
3 semințe de anason zdrobite,
1/8 linguriță praf din semințe de coriandru,
1 lingură frunze proaspete de măghiran,
1 + 1/2 căni vodcă.
Se combină toate ierburile, migdalele și mirodeniile cu vodca într-un recipient cu capac ermetic.
Se agită zi de zi timp de două săptămâni.
Se strecoară printr-un filtru de cafea.
Se spală recipientul cu capac pentru a pune lichidul strecurat înapoi.
Se amestecă apa cu zahărul într-o craticioară pe foc mediu până se dizolvă complet zahărul.
După ce s-a răcit complet se amestecă cu colorantul alimentar și se adaugă în recipientul cu capac ermetic peste lichior.
Se pune capacul și se lasă într-un loc rece timp de o lună.
3 linguri rădăcină uscată și tocată de Angelica,
1/2 cană zahăr tos,
1 lingură migdale tocate,
1/4 ceașcă apă,
1 cuișor (condiment),
o picătură de colorant galben,
1 coajă de scorțișoară de 2,5 cm,
1 picătură de colorant alimentar verde,
3 semințe de anason zdrobite,
1/8 linguriță praf din semințe de coriandru,
1 lingură frunze proaspete de măghiran,
1 + 1/2 căni vodcă.
Se combină toate ierburile, migdalele și mirodeniile cu vodca într-un recipient cu capac ermetic.
Se agită zi de zi timp de două săptămâni.
Se strecoară printr-un filtru de cafea.
Se spală recipientul cu capac pentru a pune lichidul strecurat înapoi.
Se amestecă apa cu zahărul într-o craticioară pe foc mediu până se dizolvă complet zahărul.
După ce s-a răcit complet se amestecă cu colorantul alimentar și se adaugă în recipientul cu capac ermetic peste lichior.
Se pune capacul și se lasă într-un loc rece timp de o lună.
Rețetă Sugar Kick Cocktail - fără alcool
Ingrediente pentru Sugar Kick Cocktail - fără alcool
6 cl suc de portocale,
6 cl suc de afine,
3 cl amestec dulce și acru,
1 lingură sirop Grenadine,
6 cl suc de ananas,
1 strop suc Sprite.
Se combină ingredientele într-un pahar.
Se adaugă gheață.
Se ornează cu o cireașă, o felie de lămâie (trecută prin zahăr).
Se sevește cu paiul.
Fruit Cocktail - fără alcool
Ingrediente:
3 cl suc de portocale,
3 cl suc de grapefruit,
3 cl suc de fructul pasiunii,
3 cl suc de mango,
3 cl suc de ananas,
0.75 cl suc de lămâie,
1.5 cl sirop de kiwi.
Se agită toate ingredientele cu un pahar de gheață zdrobită.
Se strecoară în pahar de vin.
Se decorează cu fructe și se servește cu paiul.
3 cl suc de portocale,
3 cl suc de grapefruit,
3 cl suc de fructul pasiunii,
3 cl suc de mango,
3 cl suc de ananas,
0.75 cl suc de lămâie,
1.5 cl sirop de kiwi.
Se agită toate ingredientele cu un pahar de gheață zdrobită.
Se strecoară în pahar de vin.
Se decorează cu fructe și se servește cu paiul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu