Ingrediente:
250 g petale de trandafiri proaspeti
300 g zahar
putina zeama de lamaie
Am spalat trandafirii sub jet de apa rece inainte sa le scot petalele. Mi s-a parut mai usor asa, dar puteti sa spalati si petalele dupa ce le-ati indepartat de pe codita trandafirului. Am rupt petalele si le-am pus intr-un vas. Am adaugat o mana din zahar si putina zeama de lamaie si le-am framantat pana cand au inceput sa devina zemoase. Le-ama coperit si le-am lasat putin la o parte. Intr-o alta oala (de sosuri preferabil) am pus restul de zahar si apa cat sa il acopere. Am pus amestecul la fiert la foc mic si am amestecat constant pana cand am obtinut un sirop lipicios. Am adaugat petalele si le-am fiert incet, amestecand. Este gata cand petalele devin moi iar siropul se ingroasa putin. Cel mai bine este sa gustati.
Pentru a pastra dulceata pentru iarna, o puteti conserva in borcane sterilizate (gasiti indicatii aici). dar la cat este buna, ma indoiesc ca va fi nevoie.
Pofta buna!