Bucataria romaneasca este una plina de soare si parfumuri, asemenea peisajelor, are gust si calitate, perfecta pentru cei carora le place sa manance bine, sanatos si gustos. Este incredibila datorita varietatii de feluri de mancare ce pot fi gatite dintr-un fel de baza, cum ar fi sarmalutele si cozonacul
vineri, 15 martie 2013
Lacra's blog: CHEC CU CIOCO...
Lacra's blog: CHEC CU CIOCO...: CHEC CU CIOCOLATA Timp de preparare: 1 ora si 10 minute Ingrediente: 100 gr. cacao 400 gr...
CHEC CU CIOCOLATA
Timp de preparare:
1 ora si 10 minuteIngrediente:
100 gr. cacao400 gr. zahar
1/2 pahar cu lapte
1 pachet margarina
un pahar si 1/2 faina
3 oua
1 praf de copt
Mod de preparare:
Zaharul cu cacao cu laptele si margarina se pun pe foc mic, se amesteca pana se topeste zaharul si margarina. Se lasa 3-4 min. sa clocoteasca apoi se ia de pe foc. Din compozitie se opresc 13-14 linguri pentru glazura. Restul se lasa sa se raceasca si se adauga galbenusurile unul cate unul, faina cate putin si la sfarsit se adauga albusurile batute spuma si praful de copt nestins. Se pune compozitia in 2 tavite unse cu margarina si se coace 30-40 min. Se scoate si se aseaza pe un platou, se toarna glazura calduta si se presara nuca macinata sau nuca de cocos.
Se servesc la cafea sau ceai sau la zile festive taiata in felii si asezata pe o farfurie.
Lacra's blog: SALAM DE BISCUITI CU CIOCALATA SI NUCA
Lacra's blog: SALAM DE BISCUITI CU CIOCALATA SI NUCA: Ingrediente 500 g biscuiti obisnuiti 100 g unt 100 g zahar 200 ml lapte 50 g ciocolata amaruie 3 linguri cacao 100 g miez de nuca cateva b...
SALAM DE BISCUITI CU CIOCALATA SI NUCA
Ingrediente
500 g biscuiti obisnuiti100 g unt100 g zahar200 ml lapte50 g ciocolata amaruie3 linguri cacao100 g miez de nucacateva bucati de rahatesenta de romPentru decor:nuca macinata sau nuca de cocos
Mod de preparare salam de biscuiti cu ciocolata si nuca:Biscuitii se pun intr-o punga si se zdrobesc cu sucitorul, vom obtine astfel un pesmet de biscuiti amestecat cu bucati mai maricele de biscuiti.
Intr-un vas punem laptele, untul, ciocolata rupta bucatele si zaharul. Punem vasul pe foc si incalzim usor pana se omogenizeaza toate ingredientele. Dam deoparte si lasam la racit. Cand s-a racit aromam dupa gust cu esenta de rom.
Biscutii sfaramati ii punem intr-un castron si amestecam cu cacaoa, nuca rupta bucati cu mana si rahatul taiat cubulete.
Turnam deasupra siropul de lapte si ciocolata si amestecam usor cu lingura, pana acesta este bine absorbit de biscuiti.
Pe o bucata de folie de aluminiu intindem nuca macinata in strat subtire. Intindem deasupra in strat cat mai uniform compozitia de biscuiti, apoi cu ajutorul foliei formam un baton (rulam ca si cum am face o rulada). Se inveleste bine in folie si prin presare cu mana i se da forma de cilindru.
Se da la rece pana se intareste bine si se poate felia.
POFTA BUNA
Lacra's blog: Salata cu ton si porumbCategoria SalateIngredien...
Lacra's blog: Salata cu ton si porumb
Categoria Salate
Ingredien...: Salata cu ton si porumb Categoria Salate Ingrediente - Salata cu ton si porumb 1 salata verde 2 conserve de ton in ulei 1 conserva porumb...
Categoria Salate
Ingredien...: Salata cu ton si porumb Categoria Salate Ingrediente - Salata cu ton si porumb 1 salata verde 2 conserve de ton in ulei 1 conserva porumb...
Salata cu ton si porumb
Categoria Salate
Ingrediente - Salata cu ton si porumb
1 salata verde 2 conserve de ton in ulei 1 conserva porumb masline feliate sare piper zeama de lamaie
Mod de preparare - Salata cu ton si porumb
Se spala bine salata,se taie fasii marunte,se amesteca cu tonul,cu porumbul scurs bine si cu maslinele.Se adauga sare,piper si zeama de lamaie dupa gust.Se poate pune si ceapa verde.Se amesteca bine.
Timp de preparare: 10 minute minute
Complexitate: redusa
Abonați-vă la:
Postări (Atom)