500 g peşte, 300 g macaroane, 1/2 lingură făină, 1 lingură unt, 2 ceşti lapte,1 lingură branză rasă, unt proaspăt cat o nucă.
Se intrebuinţează resturi de orice peşte fiert, căruia i s-au scos oasele şi
pielea.Se fierb macaroanele in apă cu sare. Se face un rantaş din făină şi unt. Se
stinge cu lapte sau cu zeama in care a fiert peştele. Se lasă cateva minute să
fiarbă.
Intr-o farfurie rezistentă la foc se pun cateva linguriţe de sos. Se aşază
apoi bucăţile de peşte şi din nou cateva linguriţe de sos. Deasupra se intind
macaroanele bine scurse, se toarnă restul de sos şi se presară branza rasă şi
cateva, bucăţele de unt. Se dă la cuptor. Este gata cand s-a rumenit deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu