miercuri, 20 martie 2013

BUDINCĂ DE CARNE CU CARTOFI


500 g carne, 1 ceapă, 1 felie de piine, 2 linguri unt (sau untură), 1 lingură făină, 1/2 ceaşcă zeamă de carne (sau apă), 300 g cartofi, sare , piper,verdeaţă, 1 lingură pesmet.


Se dă prin maşina de tocat carnea impreună cu ceapa şi miezul de la o
felie de paine muiat şi stors. Se infierbantă intr-o tigaie o lingură de unt sau de
untură, se pune carnea şi cand incepe să se rumenească, se presară făină. Se
amestecă şi se stinge cu zeama de carne. Se adaugă sare, piper şi puţin mărar
sau pătrunjel tocat. Separat se fierb cartofii, se curăţă de coajă şi se trec prin
maşina de tocat. Se unge cu unt o formă de sticlă rezistentă la foc, se presară
pesmet şi se aşază un strat de carne, unul de cartofi, şi aşa mai departe.
Deasupra se toarnă o lingură de unt şi se presară pesmet. Se ţine la cuptor pană
se rumeneşte. Se serveşte cu un sos de roşii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu