sâmbătă, 23 martie 2013

SPAGHETE IN FORMĂ


300 g spaghete, 2 linguri unt, 1 Iingură făină, 1 ou, 100 g ciuperci, 1 lingură
branză, sare. Pentru aluat: 150 g făină, 1 gălbenuş, 50 g untură, 2 linguri
apă, sare.
Se face un aluat din făină, untură, un galbenuş, apă, sare, cu care se
imbracă o formă rezistentă la foc. Se opreşte un rond de aluat pentru capac. Se
fierb spaghetele in apă cu sare, se scurg. Separat se face un sos potrivit de
legat, din unt, făină şi o ceaşcă de apă, la care se adaugă un ou. Se amestecă
cu spaghetele şi se pun ciupercile fierte sau inăbuşite in unt. Se potriveşte de
sare. Se aşază in forma imbrăcată in aluat, se acoperă cu capacul de aluat, care
se lipeşte pe margini cu apă rece, şi se coc la cuptor, Se răstoarnă şi după
dorinţă se servesc cu salată verde.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu