sâmbătă, 23 martie 2013

. Somon la cuptor cu sos de portocale


Timp de preparare: 30 min

Ingrediente:
4 buc file de somon, sare, piper, 3 lingurite condiment amestecat (chimen, rozmarin, cimbru),ulei de masline; pentru sos: o ceapa verde taiata marunt, o portocala taiata bucatele, 10masline verzi tocate, o lingurita suc de portocale, o lingurita suc de lamiie.



Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul. Intre timp, se prepara sosul. Intr-un vas de marime medie se amestecaeapa, portocala, maslinele, sucul de portocale si cel de lamiie, sare si piper. Fileurile de pestese ung cu ulei de masline, se sareaza si se pipereaza, dupa care se condimenteaza. Cindcuptorul s-a incins, se pune somonul pentru 17 minute. Este posibil sa nu arate facut, dar este patruns. Se serveste cu sosul separat.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu