250 g apă, 60 g unt sau untură, 150 g făină, 4 ouă, 2 linguri branză, sare,
piper. Pentru sos: 1 lingură unt, 2 imguri făină, 2 ceşti lapte, 2 linguri
branză rasă, sare.
Se pun intr-o cratiţă la foc apa cu untul sau untură şi un varf de cuţit de
sare. Cand dau in clocot se toarnă făina, toată odată, şi se amestecă bine pană
se desprinde aluatul de pe cratiţă.
Se dă la o parte, se mai amestecă puţin şi cand s-a mai răcorit, se adaugă
pe rand ouăle. Compoziţia nu trebuie să fie prea moale. Se pune puţin piper şi
branză rasă.
Se pregăteşte o cratiţă cu apă clocotită şi sare, se ia cu linguriţa din
compoziţie şi se dă drumul găluştelor in apă. Se fierb la foc mic cam 20 de
minute, să nu se sfarime. Intre timp se pregăteşte sosul. Se prăjeşte o lingură
bună de făină intr- o lingură de unt, se stinge cu lapte şi se face un sos potrivit de
legat. Se pune sare şi, după ce s-a mai răcorit, două linguri de branză rasă. Se
aşază găluştele intr-o formă cu puţin unt, se toarnă sosul deasupra, se presară
branză şi se dă la cuptor la foc potrivit, o jumătate de oră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu