Ingrediente:
Ai
nevoie de: 500g carne de vaca (poate fi si de porc, dar cu cea de vaca gulasul
este mai
gustos),
100 ml ulei, 50 ml vin, 5-6 catei de usturoi, 5-6 cepe potrivite, o lingurita
de chimen,
5-6
rosii zemoase (sau 50g pasta de tomate, 6 ardei grasi (2 buc sa fie din cei
rosii), 100 g
faina,
un ou, 700g cartofi, 50 g unt, 1 legatura patrunjel, 2 foi de dafin, cimbru,
piper, sare,
boia
de ardei, dupa gust.
Mod
de preparare:
Cum
procedezi : carnea se portioneaza, se spala, se scurge, se condimenteaza si se
inabusa in
½
din cantitatea de ulei si putina apa. Ceapa si ardeiul gras se curata, se spala
si se tale
marunt,
apoi se inabusa in uleiul ramas cu adaos de apa. Se adauga sucul de rosii (sau
pasta
de
tomate dizolvata in putina apa), boiaua, chimenul, foile de dafin si apa. Se
fierb
componenteie
cca 10 minute, se amesteca si se pun peste carne. Se fierb impreuna cca 60
minute.
Din faina, oua batute si sare, se framinta o coca care se lasa sa stea circa o
ora. Din
aceasta
compozitie se formeaza galustele, cu lingura, se fierb in apa, se scurg, apoi
se adauga
la
carne, impreuna cu usturoiul curatat si taiat marunt. Se mai continua fierberea
cca 10—15
minute.
Spre sfirsit se adauga vinul, se potriveste gustul prin condimentare. Cartofii
se curata,
se
spala si se taie sferturi apoi se fierb in apa cu sare (natur). La servire se
aseaza in farfurie:
carnea,
galustele, si cartofii cu verdeaja si unt.