Ingrediente:
1 l lapte, 300 g
malai grisat, ½ kg branza de vaci, ¼ l smantana, 100 g unt, 50 g faina, 4-5
oua, o lingurita
cu varf sare.
Mod de
preparare:
Intr-un lighenas
sau ceaun de 3 l se pun laptele, untul, sarea si se fierbe (fara a afuma
laptele).
La primul clocot
se adauga malaiul, amestecind ca sa nu se formeze cocoloase. Se ingroasa in
cca. 5 min. dupa
care se ia de pe foc. Cind e aproape rece se adauga branza maruntita,
smantana,
galbenusurile, faina si se amesteca.Se amesteca apoi cu albusurile batute
spuma.
Compozitia se
pune intr-o tava (unsa cu margarina si tapetata cu faina) si se da la cuptor
40-
50 min. Se taie
in patrate si se servesc calde, cu smantana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu