luni, 18 martie 2013

Gulas cu carne de vaca


Ingrediente:
Ai nevoie de: 500g carne de vaca (poate fi si de porc, dar cu cea de vaca gulasul este mai
gustos), 100 ml ulei, 50 ml vin, 5-6 catei de usturoi, 5-6 cepe potrivite, o lingurita de chimen,
5-6 rosii zemoase (sau 50g pasta de tomate, 6 ardei grasi (2 buc sa fie din cei rosii), 100 g
faina, un ou, 700g cartofi, 50 g unt, 1 legatura patrunjel, 2 foi de dafin, cimbru, piper, sare,
boia de ardei, dupa gust.

Mod de preparare:
Cum procedezi : carnea se portioneaza, se spala, se scurge, se condimenteaza si se inabusa in
½ din cantitatea de ulei si putina apa. Ceapa si ardeiul gras se curata, se spala si se tale
marunt, apoi se inabusa in uleiul ramas cu adaos de apa. Se adauga sucul de rosii (sau pasta
de tomate dizolvata in putina apa), boiaua, chimenul, foile de dafin si apa. Se fierb
componenteie cca 10 minute, se amesteca si se pun peste carne. Se fierb impreuna cca 60
minute. Din faina, oua batute si sare, se framinta o coca care se lasa sa stea circa o ora. Din
aceasta compozitie se formeaza galustele, cu lingura, se fierb in apa, se scurg, apoi se adauga
la carne, impreuna cu usturoiul curatat si taiat marunt. Se mai continua fierberea cca 10—15
minute. Spre sfirsit se adauga vinul, se potriveste gustul prin condimentare. Cartofii se curata,
se spala si se taie sferturi apoi se fierb in apa cu sare (natur). La servire se aseaza in farfurie:
carnea, galustele, si cartofii cu verdeaja si unt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu