Bucataria romaneasca este una plina de soare si parfumuri, asemenea peisajelor, are gust si calitate, perfecta pentru cei carora le place sa manance bine, sanatos si gustos. Este incredibila datorita varietatii de feluri de mancare ce pot fi gatite dintr-un fel de baza, cum ar fi sarmalutele si cozonacul
sâmbătă, 30 martie 2013
Lacra's blog,leacuri babesti: leacuri de la bunica
Lacra's blog,leacuri babesti: leacuri de la bunica: In tara noastra avem o veche traditie în medicina populară (numită si "leacuri populare", "medicina babelor", "fo...
vineri, 29 martie 2013
Lacra's blog,leacuri babesti: urmariti
Lacra's blog,leacuri babesti: urmariti: Fri, 29 Mar 2013 04:34:13 GMT 24 Ignition Systems http://www.fwicki.com/fwickis/Aftermarket-Performance-Parts/Ignition-Systems This...
Lacra's blog,leacuri babesti: interesant
Lacra's blog,leacuri babesti: interesant: Fri, 29 Mar 2013 03:43:47 GMT 24 DNA Testing Kits http://www.fwicki.com/fwickis/Drug-Testing-Kits/DNA-Testing-Kits This Fwicki RSS ...
Lacra's blog,leacuri babesti: leacuri de la bunica
Lacra's blog,leacuri babesti: leacuri de la bunica: In tara noastra avem o veche traditie în medicina populară (numită si "leacuri populare", "medicina babelor", "fo...
joi, 28 martie 2013
Lacra's blog,leacuri babesti: Budinca din macaroane cu branza de vaca
Lacra's blog,leacuri babesti: Budinca din macaroane cu branza de vaca: Ingrediente: Pentru 10 portii: 600 g macaroane, 600 g brinza de vaci, 5 oua, 200 g zahar, 50 g unt sau margarina, 25 g pesmet, coaja ra...
Budinca din macaroane cu branza de vaca
Ingrediente:
Pentru 10 portii: 600 g macaroane, 600 g brinza de vaci, 5 oua, 200 g zahar, 50 g unt sau margarina, 25 g pesmet, coaja rasa de lamaie, zahar vanilat, 10 g sare.
Mod de preparare:
Ouale se spala si se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, adaugindu-se
jumatate din cantitatea de zahar. Macaroanele se rup si se introduc in apa clocotita cu sare; se
fierb, se lasa sa se raceasca în apa cca 15 minute, apoi se trec sub un jet de apa rece, prin
strecuratoare. Macaroanele fierte si racite se amesteca cu brinza de vaci, galbenusurile, coaja
de lamîie, zaharul si zaharul vanilat. Compozitia obtinuta se amesteca usor cu albusurile
batute spuma si cu zaharul. Se asaza in tava unsa cu margarina si tapetata cu pesmetul cernut,
http://www.linkedin.com/nhome/?trk=guest_homeapoi se gratineaza la cuptor cca 20 minute. Dupa gratinare, budinca se raceste putin si se
portioneaza, servindu-se calda.
Lacra's blog,leacuri babesti: . Placinta Dobrogeana
Lacra's blog,leacuri babesti: . Placinta Dobrogeana: Ingrediente: Coca: 600 g faina, 100 g ulei, 2 oua, 1 lingura otet, ½ lingurita sare, apa circa 200 g cat cuprinde faina, 200 g margarin...
. Placinta Dobrogeana
Ingrediente:
Coca:
600 g faina, 100 g ulei, 2 oua, 1 lingura otet, ½ lingurita sare, apa circa 200 g cat cuprinde faina, 200 g margarina sau unt
Umplutura:
500-600 g branza de vaci bine scursa, 3-4 oua, 100-150 g zahar, 100-150 g smantana, 40 g
gris, razatura de la o lamaie si sare dupa gust
Mod de preparare:
Umplutura
Branza se sfarama sau se trece prin sita de malai, se amesteca foarte bine cu smantana, ouale,
zaharul, razatura de lamaie, sare si gris. Cine doreste poate sa intrebuinteze la umplutura
jumatate de branza de vaci si jumatate de branza telemea sau de burduf, in acest caz nu se
mai sareaza umplutura.
Coca
Se cerne faina pe o planseta, se face la mijloc o gropita in care se pun ouale, uleiul, otetul,
sare si apa cat primeste faina ca sa se obtina o coca potrivit de moale. Se framanta pana coca
nu se mai lipeste nici de masa nici de maini. Se imparte coca in opt bucati egale, se rotunjeste
fiecare, se unge cu ulei si se acopera cu o cratita sau lighean incalzit. Se lasa sa se odihneasca
coca 20 minute. Dupa aceea, fiecare bucata de coca se intinde cu sucitorul si apoi se mai
intinde cu mainile cat sa acopere tava bine unsa cu unt. Foaia trebuie sa iasa subtire, fina, fara
sa se rupa. Se pun in tava jumatate din foi pregatite in acest fel, stropite intre ele cu unt. Peste
aceste foi se intinde umplutura, iar peste umplutura se asaza restul de foi stropite deasemenea
intre ele cu unt topit si pe deasupra ultima foaie se unge bine cu unt. L a urma se apasa foile
petrecute peste marginile tavii ca sa se lipeasca intre ele. Restul de foi peste margini nelipite
se taie cu cutitul. In felul acesta aerul cat si albusurile dinauntru placintei nu vor iesi afara si
vor forta foile sa se umfle intre ele, dand o forma frumoasa placintei. Placinta trebuie sa se
coaca la inceput la cuptor incalzit potrivit, ca sa nu se rumeneasca de la inceput prea repede,
deoarece aceasta impiedica cresterea placintei.
Servirea:
Cand placinta este scoasa din cuptor se pune incet pe masa, fara sa fie trantita si dupa 10-20
minute se taie in bucati. Bucatile nu se scot imediat din tava, decat atunci cand se servesc la
masa, astfel se racesc.
Aceasta placinta poate avea ca umplutura: carne, dovleac, cartofi, ciuperci, praz inabusit sau
ceapa verde condimentata
Lacra's blog,leacuri babesti: PAINE CU LAPTE
Lacra's blog,leacuri babesti: PAINE CU LAPTE: Ingrediente : 1 kg făină, 40 g drojdie, 6 — 7 dl lapte, 1 lingură ulei, 20 g zahăr, 2 linguriţe rase de sare. Mod de preparare: Se cerne...
PAINE CU LAPTE
Ingrediente:1 kg făină, 40 g drojdie, 6 — 7 dl lapte, 1 lingură ulei, 20 g zahăr, 2 linguriţe rase de sare.
Mod de preparare:
Se cerne făina in copaie. Se face loc la mijloc. Se pune drojdia frecată cu
zahărul, apoi uleiul, sarea şi laptele rece. Se frămantă totul bine, pană ce aluatul
face băşici şi se desprinde de pe maini. Se pune la cald să crească, se fac paini
care se aşază pe tavă sau se pun in forme presărate cu făină. Se lasă din nou să
crească. Se ung cu ou amestecat cu apă sau cu lapte, se coc la cuptor circa o
oră la foc potrivit.
Lacra's blog,leacuri babesti: PAINE CU CARTOFI
Lacra's blog,leacuri babesti: PAINE CU CARTOFI: Ingrediente: 1 kg făină, 400 g cartofi fierţi, 50 g drojdie, 2 linguriţe rase de sare, 3 linguriţe zahăr, 5 — 6 dl apă caldă. Mod de pr...
PAINE CU CARTOFI
Ingrediente:1 kg făină, 400 g cartofi fierţi, 50 g drojdie, 2 linguriţe rase de sare, 3 linguriţe zahăr, 5 — 6 dl apă caldă.
Mod de preparare:Se fierb cartofii. Se curăţă de coaja inainte de a se răci de tot şi se trec prin maşina de carne sau prin presa de cartofi. Se cerne făina in copaie, se face loc la mijloc, se pun cartofii călduţi, drojdia muiată cu puţină apă, sarea, zahărul şi apa caldă, cat suferă mana (să nu fie prea fierbinte). Se amestecă totul impreună şi se frămantă bine aluatul care trebuie să fie de preferinţă indesat. Se presară cu făină şi se lasă la cald să crească. Se răstoarnă aluatul pe masa de aluat presărată cu făină, se fac paini lungi sau rotunde şi se aşază pe tava de asemenea presărată cu făină. Se mai lasă să crească şi se coc la cuptor, la foc potrivit, circa o oră.
Lacra's blog,leacuri babesti: CLATITE DE POST
Lacra's blog,leacuri babesti: CLATITE DE POST: Clatitele de post cu halva se pot servi atat calde, cat si reci. Incercati sa serviti clatitele si cu halva. Nu veti regreta. Ingred...
Lacra's blog,leacuri babesti: Tarte cu crema de lapte
Lacra's blog,leacuri babesti: Tarte cu crema de lapte: Ingrediente pentru 1 foaie aluat foietaj (30 cm x 30 cm; decongelat, dar rece) scortisoara macinata Crema de lapte 500 ml lapte 150 g...
Chiftele din soia
Ingrediente pentru
1 foaie aluat foietaj (30 cm x 30 cm; decongelat, dar rece)
scortisoara macinata
Crema de lapte
500 ml lapte
150 gr zahar
1 lingura unt
40 gr amidon
2 oua
Bucati: 15
Preparare
Se ia aluatul foietaj si se ruleaza. Se taie ruloul obtinut in felii de 2 cm grosime.
Se ia fiecare felie de aluat, se pune intre doua folii de plastic si se aplatizeaza cu fundul plat al unei farfurii, astfel inca sa obtinem un disc de aprox. 10 cm.
Se aseaza discurile in forme de muffins unse foarte usor cu ulei (eu am inmuiat un servetel de hartie in ulei si cu el am uns formele; daca formele sunt unse prea tare va fi greu sa asezati discurile in forme fiindca aluneca). Cu degetul apasati discurile sa se potriveasca frumos in forma. Dati tava la frigider pana e gata crema.
Preincalziti cuptorul la 200C.
In acest timp, preparati crema dupa instructiunile de aici (pasii 1-6), diferentele fiind ca la pasul 2 se folosesc doar 2 galbenusuri de ou, iar untul se adauga in lapte, la pasul 1. Crema se lasa la racorit.
Se bat albusurile de ou spuma tare, care sta pe tel. Se incorporeaza spuma in crema de lapte calduta in trei transe, amestecand usor cu telul.
Se umplu cupele cu crema de lapte. Nu le umpleti prea tare fiindca crema de lapte se umfla ca si sufleul la copt.
Se coboara temperatura la 180C si se coc tartele timp de 25 minute.
Se scot din cuptor si dupa cateva minute se pot scoate din forme. Se presara cu scortisoara din abundenta. Sunt bune caldute sau reci.
Lacra's blog,leacuri babesti: leacuri de la bunica
Lacra's blog,leacuri babesti: leacuri de la bunica: In tara noastra avem o veche traditie în medicina populară (numită si "leacuri populare", "medicina babelor", "fo...
Lacra's blog,leacuri babesti: SALATĂ DE CARTOFI
Lacra's blog,leacuri babesti: SALATĂ DE CARTOFI: Ingrediente: 1 kg cartofi, 3 linguri ulei, 1 lingură oţet, un praf de piper, sare muştar şi ceapă (facultativ). Preparare: Se fierb c...
SALATĂ DE CARTOFI
Ingrediente:
1 kg cartofi, 3 linguri ulei, 1 lingură oţet, un praf de piper, sare muştar şi ceapă (facultativ).
salata de cartofi
Preparare:
Se fierb cartofii cu coajă şi incă fierbinţi se curăţă şi se taie in felii subţiri.
Separat se pregăteşte sosul cu ulei, oţet, sare, piper, cu sau fără muştar, şi se
toarnă peste cartofii incă fierbinţi, pentru ca aceştia să se imbibe cu sos. După
gust se pot pune felii subţiri de ceapă.
Lacra's blog,leacuri babesti: . SALATA DE ICRE IMITATE
Lacra's blog,leacuri babesti: . SALATA DE ICRE IMITATE: Ingrediente: 1 1/4 ceaşcă cu apă, 4 linguri griş, 1 lingură pastă de peşte, 1/2 linguriţă boia, 100 g ulei, 1 linguriţă oţet sau zeamă d...
. Fursecuri din albusuri
Ingrediente:
1 1/4 ceaşcă cu apă, 4 linguri griş, 1 lingură pastă de peşte, 1/2 linguriţă boia, 100 g ulei, 1 linguriţă oţet sau zeamă de lămaie, o ceapă mijlocie.
Mod de preparare:
Se pune apa la fiert intr-o cratiţă mică. Cand apa dă in clocot, se toarnă
grişul in ploaie. Se fierbe amestecand, pană ce pasta devine potrivit de
consistentă. Se dă la o parte şi după ce s-a răcorit, se freacă punand pasta de
peşte, boiaua pentru culoare şi ulei ca la orice salată. Se potriveşte de sărat şi de
acru, se adaugă ceapă tocată şi se aşază pe o farfurie, punand cateva măsline
imprejur.
Lacra's blog,leacuri babesti: Ardei umpluti cu orez si ciuperci
Lacra's blog,leacuri babesti: Ardei umpluti cu orez si ciuperci: Ingrediente: ceapa alba2 bucati ardei gras1 kg orez1 kg morcov4 bucati ceapa alba2 bucati ciuperci400 g patrunjel verde cimbru ...
miercuri, 27 martie 2013
Lacra's blog,leacuri babesti: Salata cu ton si porumbCategoria SalateIngredien...
Lacra's blog,leacuri babesti: Salata cu ton si porumb
Categoria Salate
Ingredien...: Salata cu ton si porumb Categoria Salate Ingrediente - Salata cu ton si porumb 1 salata verde 2 conserve de ton in ulei 1 conserva porumb...
Categoria Salate
Ingredien...: Salata cu ton si porumb Categoria Salate Ingrediente - Salata cu ton si porumb 1 salata verde 2 conserve de ton in ulei 1 conserva porumb...
Lacra's blog,leacuri babesti: SALAM DE BISCUITI CU CIOCALATA SI NUCA
Lacra's blog,leacuri babesti: SALAM DE BISCUITI CU CIOCALATA SI NUCA: Ingrediente 500 g biscuiti obisnuiti 100 g unt 100 g zahar 200 ml lapte 50 g ciocolata amaruie 3 linguri cacao 100 g miez de nuca cateva b...
Lacra's blog,leacuri babesti:Chiftele din soia
Lacra's blog,leacuri babesti: POALE IN BRAU: Ingrediente: 500 g făină, 10 g drojdie (o bucăţică mare cat o nucă), 2 ouă, 1 lingură unt, 1 lingură ulei, lapte sau apă, 1 linguriţă zah...
Lacra's blog,leacuri babesti: PAPANAŞI FIERŢI
Lacra's blog,leacuri babesti: PAPANAŞI FIERŢI: Ingrediente: 250 g branză de vacă, 2 ouă, 3 linguri griş, sare, 2 linguri unt, 1 lingură făină, 1 lingură pesmet. Mod de preparare: ...
Lacra's blog,leacuri babesti: COZONAC MOLDOVENESC
Lacra's blog,leacuri babesti: COZONAC MOLDOVENESC: Ingrediente -1 kg de faina, -4 galbenusuri, -300 grame de zahar, -lapte cit cuprinde ,depinde de calitatea si umiditatea fainii(cam jumata...
Lacra's blog,leacuri babesti: Dulceaţă de pepene galbenTimp de preparare: 75 mi...
Lacra's blog,leacuri babesti: Dulceaţă de pepene galben
Timp de preparare: 75 mi...: Dulceaţă de pepene galben Timp de preparare: 75 min Gata in: 1 ore, 15 min Timp de asteptare: 12 minute INGREDIENTE 1-2 pepeni galbe...
Timp de preparare: 75 mi...: Dulceaţă de pepene galben Timp de preparare: 75 min Gata in: 1 ore, 15 min Timp de asteptare: 12 minute INGREDIENTE 1-2 pepeni galbe...
Lacra's blog,leacuri babesti: MANCARE DE GUTUI
Lacra's blog,leacuri babesti: MANCARE DE GUTUI: Ingrediente 500 g de gutui, 100 g zahar, 50 g faina, 50 ml vin alb, 250 ml apa, sare, ulei, Mod de preparare Gutuiile se spa...
Lacra's blog,leacuri babesti: TORT DE CIOCOLATA
Lacra's blog,leacuri babesti: TORT DE CIOCOLATA: INGREDIENTE Pentru blat: 5 oua 5 linguri zahar 1 lingura zahar pudra aromat cu vanilie 3 linguri ulei 5 linguri faina 2 linguri...
Lacra's blog,leacuri babesti: CREMA DE ZAHAR ARS
Lacra's blog,leacuri babesti: CREMA DE ZAHAR ARS: Timp de preparare: 1 ora (complexitate redusa) Ingrediente: 1 l lapte 8 oua 1 pliculet zahar vanilat esenta rom 18 lingur...
Lacra's blog,leacuri babesti: Prajitura Alba ca Zapada...
Lacra's blog,leacuri babesti: Prajitura Alba ca Zapada<!--End - Header Reteta-->...: Prajitura Alba ca Zapada 4.6667 3 Ingrediente: Foi: - 10 linguri lapte - 10 linguri zahar - 10 ...
Lacra's blog,leacuri babesti: DULCEATA DE TRANDAFIRI
Lacra's blog,leacuri babesti: DULCEATA DE TRANDAFIRI: Ingrediente: 250 g petale de trandafiri proaspeti 300 g zahar putin apa putina zeama de lamaie Am spalat trandafirii sub jet de apa...
marți, 26 martie 2013
Lacra's blog,leacuri babesti: DROB DE MIEL
Lacra's blog,leacuri babesti: DROB DE MIEL: Ingrediente: 500 g măruntaie, 2 ouă, 1 felie de paine, 1 lingură smantană, 1 lingură verdeaţă tocată, 2 fire ceapă verde, sare, piper, 1 ...
DROB DE MIEL
Ingrediente:500 g măruntaie, 2 ouă, 1 felie de paine, 1 lingură smantană, 1 lingură verdeaţă tocată, 2 fire ceapă verde, sare, piper, 1 lingură untură.
Preparare:Se trec prin maşina de carne măruntaiele de la un miel, inima, ficatul,
plămanii. Se adaugă ouăle, puţin miez de paine muiat in lapte (după dorinţă),
sare, un praf de piper, smantană şi verdeaţă multă, mărar, pătrunjel şi ceapă
verde, tocate mărunt cu o parte din cozi. Se spală prapurul bine, in mai multe
ape. Se unge puţin cu untură o tigaie cu marginile joase. Se intinde prapurul in
tigaie astfel incat să rămină mult şi pe margini, pentru a putea fi intors deasupra
peste umplutură. Se pune umplutura peste prapur in tigaie, se aşază cu o lingură
ca să fie stratul de aceeaşi grosime, se intorc marginile prapurului deasupra, se
coace la cuptor. Se serveşte intreg sau se taie felii.
Lacra's blog,leacuri babesti: . SCRUMBII SARATE CU SOS DE MUŞTAR
Lacra's blog,leacuri babesti: . SCRUMBII SARATE CU SOS DE MUŞTAR: Ingrediente: 2 scrumbii mijlocii, 1 linguriţă muştar, 50 g ulei, oţet după gust, cateva măsline sau frunze de salată verde. Preparare: ...
. SCRUMBII SARATE CU SOS DE MUŞTAR
Ingrediente:2 scrumbii mijlocii, 1 linguriţă muştar, 50 g ulei, oţet după gust, cateva măsline sau frunze de salată verde.
Preparare:
Se ţine scrumbia 24 ore in apă, ca să se desăreze. Se curăţa şi se scoate
şira spinării. Se taie bucăţi şi se aşază pe o farfurie. Se freacă lapţii intr-un
castron cu o lingură de lemn adăugand muştarul. Uleiul se pune puţin cate puţin,
ca la maioneză. Se subţiază cu oţet. Se toarnă sosul peste peşte, punand
imprejur măsline desărate, salată de cartofi, salată verde.
Lacra's blog,leacuri babesti: Ciuperci cu smântână.
Lacra's blog,leacuri babesti: Ciuperci cu smântână.: Ingrediente: 500 g ciuperci fierte, 1 lingură grăsime, 1 pahar smântână, 1 linguriţă făină albă, 1 ceaşcă lapte, sare, verdeaţă tocată. ...
Ciuperci cu smântână.
Ingrediente: 500 g ciuperci fierte, 1 lingură grăsime, 1 pahar smântână, 1 linguriţă făină albă, 1 ceaşcă lapte, sare, verdeaţă tocată.
Preparare: se pregătesc din ajun ciupercile. În ziua respectivă se face un sos alb, în care se pun ciupercile fierte din ajun şi tăiate felii subţiri, se amestecă bine, se adaugă grăsimea şi zeama de ciuperci, se lasă să dea câteva clocote. Se potriveşte de sare, se adaugă smântâna, verdeaţa tocată şi se mai lasă să dea un clocot.
Se servesc imediat calde.
Lacra's blog,leacuri babesti: Ciuperci cu maioneza
Lacra's blog,leacuri babesti: Ciuperci cu maioneza: Ingrediente : 1 Kg ciuperci, sare, 250-300 g maioneza, 100-150 ml smantana Preparare : Dupa ce s-au curatat, ciupercile se fierb a...
Ciuperci cu maioneza
Ingrediente :
1 Kg ciuperci, sare, 250-300 g maioneza, 100-150 ml smantana
Preparare :
Dupa ce s-au curatat, ciupercile se fierb acoperite, circa 30 minute, in 1/4 l apa clocotita, impreuna cu o lingurita rasa de sare, o foaie de dafin, 50 ml vin alb sec, pina cind se moaie bine, apoi se scurg de apa in strecuratoare, unde se lasa sa se raceasca.
Maioneza obisnuita se amesteca cu smantana, potrivindu-se gustul ca sare, acreala si mustar, ca sa fie mai picanta.
Pentru aroma, se adauga frunze de marar si patrunjel taiate marunt si, facultativ, putina ceapa rasa fin, apoi se amesteca cu ciupercile bine scurse. Salata se asaza pe platou si se orneaza cu masline si gogosari, sau se presara numai cu patrunjel taiat marunt.
Lacra's blog,leacuri babesti: Chiftelute de vinete
Lacra's blog,leacuri babesti: Chiftelute de vinete: Ingrediente: doua vinete mai mari (aproximativ 1 kg), doua oua, doi catei de usturoi, cateva fire de patrunjel tocat, ulei, pesmet, sare,...
Chiftelute de vinete
Ingrediente:
doua vinete mai mari (aproximativ 1 kg), doua oua, doi catei de usturoi, cateva fire de patrunjel tocat, ulei, pesmet, sare, piper.
Mod de preparare:
Curata vinetele de coaja, taie-le in felii groase, presara-le cu sare si lasa-le sa stea intr-un vas 40 minute, ca sa se elimine zeama amara.
Stoarce-le in maina si pune-le, pe toate odata, in apa clocotita cateva minute, dupa care strecoara-le si toaca-le cu un cutit. In tocatura de vinete (le poti trece si prin masina de tocat) adauga ouale, patrunjelul si cateii de usturoi tocati fin. Amesteca bine cu o lingura sau cu mana. Adauga sare, piper si o lingura de pesmet, pentru ca amestecul sa aiba consistenta. Modeleaza cu mana chiftele de marimea unui ou, turteste-le, trece-le prin pesmet si prajeste-le in ulei. Sunt gata cand devin aurii si crocante.
Mod de servire:
Serveste-le calde, cu iaurt batut
Lacra's blog,leacuri babesti: Chiftelute de dovlecei si feta
Lacra's blog,leacuri babesti: Chiftelute de dovlecei si feta: Ingrediente: 500 gr dovlecei 150 gr branza feta cateva fire de marar cateva fire de patrunjel 2 cepe verzi 2 catei usturoi 1 ou p...
Chiftelute de dovlecei si feta
Ingrediente:
500 gr dovlecei
150 gr branza feta
cateva fire de marar
cateva fire de patrunjel
2 cepe verzi
2 catei usturoi
1 ou
piper
2-3 linguri pesmet
1 lingura faina
ulei pentru prajit
Preparare:
1. Dovleceii ii curatati si ii dati pe razatoarea mare. Nu razuiti zona cu seminte din centru. Ii scurgeti bine strangandu-i in pumn sau intr-un tifon. Repetati operatia de cateva ori fiindca va iesi multa apa din ei.
2. Adaugati peste dovleceii scursi feta , ceapa, mararul si patrunjelul tocate foarte marunt si usturoiul strivit. Condimentati cu putin piper. Amestecati totul cu o furculita astfel incat feta sa se striveasca si totul sa se omogenizeze bine.
3. Bateti oul bine si adaugati peste compozitia de chiftele doar jumatate din el. Amestecati si apoi adaugati pesmetul si faina, cate o lingura pe rand pana vedeti ca puteti face bile din amestec.
4. Modelati bile din compozitia de chiftele.
* puteti pastra chiftelele la frigider pana doriti sa le prajiti
5. Incingeti mult ulei si prajiti chiftelutele pana sunt rumene. Nu va dura mult, vreo 1-2 minute, deci supravegheati tigaia.
6. Scoateti pe servetele de hartie sa se absoarba excesul de grasime. Serviti cat sunt calde.
luni, 25 martie 2013
. Crema de lamiae
Timp de preparare: 2-3 ore
Ingrediente:
6 oua, 300g Zahar, 4 Lamai (sucul), ½ l frisca, 6 foi gelatina, cirese si ciocolata rasa
Mod de preparare:
Se bat galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga sucul de lamaie. Gelatina se topeste in apa
si o adaugam compozitiei in stare lichida. Separat se bat albusurile spuma si se amesteca apoi
cu frisca. Amestecam incet cele doua compozitii. Se toarna intr-un alt vas si se pun la rece in
frigider timp de 2-3 ore (sa se inchege bine). Se orneaza cu frisca, ciocolata rasa si cirese.
Daca ciresele sunt din compot, se pun mai intai la scurs.
Lacra's blog,leacuri babesti: . Fursecuri din albusuri
Lacra's blog,leacuri babesti: . Fursecuri din albusuri: Timp de preparare: 45 min Ingrediente: 2 albusuri, 80 gr. unt, 80 gr. faina, 80 gr.zahar pudra, o lingurita de rom sau zeama de lamiie,...
. Fursecuri din albusuri
Timp de preparare: 45 min
Ingrediente:
2 albusuri, 80 gr. unt, 80 gr. faina, 80 gr.zahar pudra, o lingurita de rom sau zeama de lamiie, 1 plic zahar vanilat.
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul pudra si zeama de lamiie sau romul si cind
zaharul s-a topit, se adauga untul rece (lichid) si se bate sa se omogenizeze foarte bine. Se
adauga apoi faina si zaharul vanilat si se amesteca compozitia prin rasturnare pina cind se
incorporeaza toate ingredientele. Se pune compozitia in punga de plastic, se taie un colt, se
toarna fursecurile pe tava si se coc, la cuptorul incalzit in prealabil, 10 minute. Se pot lipi
doua cite doua cu crema sau cu gem de fructe aromate.
duminică, 24 martie 2013
Lacra's blog: SUPĂ DEASĂ DE FASOLE BOABE (CREMĂ)4 l apă, zarzav...
Lacra's blog:
SUPĂ DEASĂ DE FASOLE BOABE (CREMĂ)4 l apă, zarzav...: SUPĂ DEASĂ DE FASOLE BOABE (CREMĂ) 4 l apă, zarzavat de supă, 300 g fasole, 1 ceapă, unt proaspăt cat o nucă sau ulei. Fa...
SUPĂ DEASĂ DE FASOLE BOABE (CREMĂ)4 l apă, zarzav...: SUPĂ DEASĂ DE FASOLE BOABE (CREMĂ) 4 l apă, zarzavat de supă, 300 g fasole, 1 ceapă, unt proaspăt cat o nucă sau ulei. Fa...
SUPĂ DEASĂ DE FASOLE BOABE (CREMĂ)
4 l apă, zarzavat de supă, 300 g fasole, 1 ceapă, unt proaspăt cat o nucă
sau ulei.
Fasolea aleasă şi spălată se fierbe intr-o oală cu apă; după ce dă in
clocot, se scurge apa şi se toarnă altă apă fierbinte. Se adaugă un morcov tăiat
in patru, o ceapă mare şi un pătrunjel cu frunze. Se lasă să fiarbă pe foc mic. Se
incearcă dacă a fiert luand un bob de fasole şi strivindu-l intre degete. Se scoate
zarzavatul şi se trece prin sită fasolea şi ceapa, cat sunt incă fierbinţi. Se
subţiază cat trebuie cu zeama lor. Se lasă să mai dea cateva clocote,
amestecand mereu, ca să nu se prindă de fund. După ce se ia de pe foc, se
adaugă o bucăţică de
unt proaspăt sau o lingură de ulei. Se serveşte cu bucăţele
de paine prăjită in unt.
Lacra's blog: . SOS PENTEU FRIPTURI1 lingură unt, 1 lingură f...
Lacra's blog:
. SOS PENTEU FRIPTURI
1 lingură unt, 1 lingură f...: . SOS PENTEU FRIPTURI 1 lingură unt, 1 lingură făină, 1 ceaşcă zeamă de carne, 1 lingură oţet, 1 linguriţă muştar, 100 g cuiperci, unt p...
. SOS PENTEU FRIPTURI
1 lingură unt, 1 lingură f...: . SOS PENTEU FRIPTURI 1 lingură unt, 1 lingură făină, 1 ceaşcă zeamă de carne, 1 lingură oţet, 1 linguriţă muştar, 100 g cuiperci, unt p...
Abonați-vă la:
Postări (Atom)