Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)
1 l lapte
8 oua
1 pliculet zahar vanilat
esenta rom
18 linguri zahar
Mod de preparare:
Galbenusurile se freaca bine cu 8 linguri de zahar si se adauga peste albusurile batute spuma.Acestea se omogenizeaza bine pana se formeaza o crema. Usor, usor se toarna laptele (sa fie la temperatura camerei) si mirodenii.
Intr-o cratita potrivita se pun 10 linguri de zahar (daca va place mai dulce puteti sa puneti o lingura,doua in plus de zahar) si se lasa la foc mic pt a se topi si carameliza.Trebuie sa aveti grija sa nu se arda.Din cand in cand miscati cratita si incercati sa aduceti zaharul topit si pe peretii cratitei. Cand zaharul este topit si peretii cratitei sunt acoperiti cu zahar topit atunci turnati incet compozitia si introduceti cratita in cuptorul preincalzit in prealabil cu 5-10 minute inainte.
Se serveste rece, simpla sau cu frisca, fructe .
Este o reteta usor de pregatit, gustoasa si va scoate din incurcatura atunci cand sunteti in criza de timp.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu