Timp de preparare: 30 min
Ingrediente:
4 cesti orez fiert, 4 linguri untura, 6 buc. cirnaciori, 200 gr. sunca, 2 oua, 1 buc. ceapa, 100 gr.
ton, ciuperci, ceapa verde
Mod de preparare:
Se fierbe orezul in apa sarata, cu citeva ore inainte de pregatirea mincarii. Dupa ce a fiert, se
scurge si se spala cu apa rece. Cirnaciorii, sunca, ciupercile si ceapa se taie felii subtiri si se
prajesc usor in untura. Se adauga putina apa calda si se lasa cratita la foc mic, sa fiarba in
citeva clocote. Dupa ce sosul a scazut, se adauga orezul (incalzit in prealabil), tonul rupt in
fisii marunte si ouale batute ca pentru omleta. Se amesteca incet, lasind cratita pe foc foarte
putin timp, pina ce compozitia devine omogena. Mincarea se serveste cu ceapa verde