Ingrediente
Chiftele din soia:
1/4 kg soia texturata
50 g franzela,
50 g ceapa,
3-4 catei de usturoi,
un ou,
piper,
patrunjel sau marar,
untdelemn,
sare fina.
Mod de
preparare Chiftele din soia:
Soia se trece de 2 ori prin masina
de tocat, impreuna cu franzela muiata, o clipa, in apa rece si bine stoarsa si
cu ceapa taiata marunt si calita, un minut, cu 2 linguri de untdelemn. La
tocatura se adauga oul crud, un varf de cutit cu piper, 1/2 lingurita de sare
fina, usturoiul taiat marunt si patrunjelul sau mararul taiat marunt; se
amesteca bine.
Pe o foaie de nailon se pun 1-2
linguri de faina sau pesmet, se ia cate o lingurita cu varf din compozitie, se
trece prin faina sau pesmet si se formeaza chiftele rotunde si turtite. Se
infierbanta tigaia fara grasime 3-4 minute, la foc mijlociu, se pune apoi
untdelemn 1/2 cm si imediat se asaza chiftelele unele langa altele, cate incap,
neinghesuite; se rumenesc circa 10 minute pe o parte, apoi se intorc pe partea
cealalta.
Cand sunt gata se scot si se
inlocuiesc cu altele, pe masura ce se prajesc. Prajirea trebuie sa dureze circa
10 minute pe fiecare parte.
Se pastreaza calde, pe un vas cu apa
fierbinte, acoperite.
Se servesc calde cu orice garnitura
de legume, cu salata de cartofi cu ceapa , cu fasole batuta, varza calita,
mancaruri de legume, piure de spanac sau de urzici, cu sos de macris, iar reci
cu ardei, rosii, ridichi.