Bucataria romaneasca este una plina de soare si parfumuri, asemenea peisajelor, are gust si calitate, perfecta pentru cei carora le place sa manance bine, sanatos si gustos. Este incredibila datorita varietatii de feluri de mancare ce pot fi gatite dintr-un fel de baza, cum ar fi sarmalutele si cozonacul
miercuri, 13 martie 2013
budinca de orez
O reteta de budinca cu orez si mere delicioasa va prezint azi…. Este o reteta care o pregatea bunica mea in vacantele de vara cand eram la ea. Mereu stateam prin preajma ei cand spunea ca va pregati aceasta budinca nu cumva sa pierd clipa cand o scoatea din cuptor… Mi-am adus aminte de ea mai zilele trecute si am sunat-o sa imi spuna si mie reteta ei. Cum am aflat reteta am si preparat-o si eu la randul meu fetelor mele carora le-a fost pe plac. La urmatoarea tura am sa adaug si cateva stafide in compozitie, cu siguranta va fi si mai bun. Va recomand sa incercati si voi aceasta reteta de budinca cu siguranta veti fi incantati de rezultatul final.
Orezul spalat il fierbem intr-un litru de lapte pana devine moale. In laptele in care fierbem orezul sa nu uitam sa adaugam si 100 g unt si 1/2 lingurita sare. Dupa ce orezul a fiert luam oala deoparte si trecem la urmatoarea etapa. Intr-un vas spargem 2 oua la care mai adaugam inca 2 galbenusuri. Cele 2 albusuri ramase se bat spuma cu 40 g de zahar pudra. Ouale le batem putin cu un tel apoi le vom adauga la compozitia de orez care a racit pana acum(sa nu fie compozitia fierbinte!). Se amesteca pana se omgenizeaza se adauga zaharul, esenta de vanilie, coaja razuita de la lamaie apoi se adauga merele feliate si se amesteca. O forma rotunda de preferat detasabila(se poate coace si in tava dreptunghiulara daca doriti) cu diametrul de 26 cm se unge cu unt apoi se tapeteaza cu pesmet dupa care se toarna in ea compozitia rezultata. Deasupra putem pune cateva felii de mere si acoperim apoi totul cu bezeaua facuta din cele 2 albusuri de ou.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu