Ingrediente:
40 g stafide
2 linguri rom
100 g ciocolata amaruie
180 g faina
200 g fructe uscate (smochine, curmale, caise)
4 oua
170 g unt
120 g zahar
1 plic de zahar vanilat
coaja de lamaie
50 g nuci tocate
sare
Preparare:
Ciocolata tocata bucatele se amesteca cu faina. Stafidele se inmoaie in rom. Fructele uscate se taie marunt. Ouale se separa.
Untul se freaca cu jumatate de zahar, zaharul vanilat. Se adauga coaja de lamiie, galbenusurile, fructele uscate si nucile, ciocolata cu faina si stafidele cu rom. La sfirsit se adauga albusurile batute spuma cu cealalta jumatate de zahar.
Se pune intr-o forma de chec mai mare tapetata cu unt si faina si se coace 50 de minute in cuptorul incins la 170 de grade. Se pudreaza cu zahar pudra.
Mentiuni:
E perfecta pentru ceaiul de dupa masa, mai ales iarna cind fructele uscate sunt foarte importante pentru organism.
Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu