duminică, 24 martie 2013

BACLAVA


Ingredinte:
un pachet foi de placinta
350 grame nuca
150 grame unt
1 lingurita scortisoara
cuisoare
400 ml apa
5 linguri de zahar
6-7 linguri de miere
zeama de la 1/2 lamaie


Nucile se rumenesc in cuptor, se maruntesc si se amesteca impreuna cu o lingurita de scortisoara.
Untul se topeste si se lasa sa se raceasca.
Se iau cate doua foi de placinta, se presara cu nuca, se strang pe jumatate, se rasucesc de ambele capete, in acelasi timp, in sensuri opuse. Rulouri obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Baclavaua se taie, se stropeste cu untul racit si se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
Se pregateste siropul: apa se fierbe timp de 10-15 minute impreuna cu zaharul, un praf de sare, zeama de lamaie si cateva cuisoare. Se lasa sa se racoreasca si apoi se adauga mierea.
Cand baclavaua s-a rumenit in cuptor, se scoate tava, se lasa sa se raceasca 5 minute, iar apoi se insiropeaza (ideal ar fi cateva ore la frigier). Inainte se servire se poate presara cu nuci maruntite sau fistic.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu