marți, 5 martie 2013

Negresa


Ingrediente - Negresa

Pentru negresa ai nevoie de : 1 1/2 pahar de faina, 200 gr de unt, 5 oua, 3 linguri de cacao, 2 pahare de zahar, 3/4 lapte, 2 plicuri de zahar vanilat, 1 praf de copt.
Mod de preparare - Negresa
Intr-un vas pune laptele cu zaharul si cacaua. Pune pe foc si amesteca pana incepe sa fiarba. Lasa pe foc sa fiarba, dar mai amesteca pana ce compozitia devine un fel de pasta subtire. Pune apoi la rece.

Separat, intr-un vas pune untul si freaca bine, apoi amesteca cu trei sferturi din crema cu cacao, iar un sfert pastreaza pentru a pune pe deasupra atunci cand prajitura este gata. In compozitia de unt, mai pune si cate un galbenus si freaca bine dupa fiecare. Adauga apoi faina, iar la urma albusurile batute spuma.


Unge o tava cu unt, presara si putina faina si toarna compozitia. Du la cuptor si asteapta sa se coaca. Vei stii ca e gata atunci cand s-a desprins de marginile formei. Scoate prajitura din tava si unge-o cu crema ramasa folosindu-te de un cutit sau de dosul lingurii. Las-o sa se raceasca si apoi aseaz-o taiata pe un platou.

Pofta buna!

Timp de preparare: 60 minute
Complexitate: medie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu