Ingrediente
1 kg cartofi (de preferat noi) prunele( se lasa cu o ora inainte cu zahar) 1 cana zahar 1/2 cana gris 1 cana faina putina sare 200 g pesmet 50 g unt 2 oua
Se fierb cartofii ca pentru piure. Cand s-au fiert se piseaza si se amesteca bine si apoi se adauga: ouale, zaharul, grisul si apoi faina. Se obtine o coca care se face sul pe o tava cu faina, apoi se imparte cu cutitul in mici bucatele care se intind in palma si apoi se pune in mijloc o pruna. Se fac mici galuste care se pun la fiert intr-o oala cu apa care da in clocot. Cand s-au ridicat deasupra galustile se mai lasa 5-6 minute la fiert. Separat intr-o cratita se incalzeste untul si se pune pesmetul si zahar. Galustele scoase din apa se dau apoi prin amestecul obtinut.
Pofta buna!
Mod de servire
Galustele se pot servi alaturi de un pahar de must.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu