duminică, 31 martie 2013

Piept de Pui Umplut cu Ciuperci si Sos de Vin Rosu


Ingrediente:

1 kg piept de pui,
2 oua,
100 ml smantana,
60 g ciuperci champignon,
2 catei de usturoi,
0 ceapa potrivita,
240 g orez cu bobul lunguiet,
50 ml ulei,
120 g unt,
200 ml vin rosu,
50 g patrunjel,
delikat,
cimbru,
busuioc.
Preparare:
Se desface cu cutitul 800 g piept de pui si se asezoneaza. 
Cele 200 g piept de pui se mixeaza, se adauga ouale, smantana, ciupercile taiate felii si sotate in unt si se potriveste cu sare si piper. 

Se umple pieptul de pui ca pasta de carne si ciuperci se ruleaza, se infasoara in folie de aluminiu si se baga in cuptorul incalzit in prealabil ... se tine timp de 30 minute la foc mediu apoi se taie deasupra folia si se mai baga in cuptor pana se rumeneste ruloul de pui. 

Sosul se prepara astfel: 
Se caleste ceapa si usturoiul in unt, se adauga vinul se asezoneaza si se lasa sa fiarba pana cand aproape a fiert ceapa. 
Se da sosul prin blender. 

Se soteaza orezul in ulei si untul fierbinte se adauga 750 ml supa de pui si se lasa sa fiarba. Se serveste pieptul de pui taiat cu garnitura de orez si sosul de vin rou deasupra. 
POFTA BUNA!
Timp Preparare: 1 h 
Complexitate: medie


https://www.facebook.com/lacramioaraelena.oprisa.5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu