duminică, 31 martie 2013

Turta “Mielusel”

https://plus.google.com/114482995133915492677/about
Ingrediente
400g unt,
400g zahar,
8 oua,
400g faina,
2 lingurite vanilie,
2 lingurite esenta de migdale,
75ml bourbon,
50g arahide macinate.
Mod de preparare
Mieluselul va impodobi masa de pasti, alaturi de ouale incondeiate si cozonaci.

Frecati untul cu 300g zahar pana obtineti o consistenta usoara si pufoasa. Adaugati galbanusurile de ou, unul cate unul. Adaugati treptat faina, alternand cu vinilia, extractul de migdale si bourbonul. Bateti amestecul cu telul pana obtineti o crema omogena.
Intr-un alt bol, bateti albusurile pana se ingroasa, apoi adaugati 100g zahar si amesetecati bine.
Puneti usor amestecul de faina peste amestecul de albusuri, adaugati arahidele macinate si turnati aluatul in forme special.
Preincalziti cuptorul la 180°C si introduceti formele la cuptor pentru 1 ora si jumatate, sau pana se rumeneste bine turta. Dupa ce le scoateti de la cuptor, lasati-le la racit 10 minute. Scoateti turtele cu grija din forme.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu