duminică, 5 ianuarie 2014

Piperada

Ingrediente piperada:
1 kg de ardei grasi
1 ardei iute
1 kg de rosii
2 cepe
2 catei de usturoi
8 oua
8 felii de costita (sunca, kaizer)
6 linguri de ulei
patrunjel
sare
piper, un praf de zahar.

Modul de preparare a retetei:
Se pun intr-o cratita cu ulei ardeii taiati in felii subtiri, cepele pestisori, rosiile curatate de pielita si seminte, ardeiul iute, usturoiul, piperul, sarea si zaharul. Se lasa sa se inmoaie zarzavatul si sa scada sosul. Se trage apoi cratita deoperte. Din oua se fac jumari. In grasimea ramasa se prajesc usor feliile de costita. Jumarile se amesteca cu zarzavatul si se lasa putin cratita pe foc mic. Se asaza apoi pe un platou piperada si se garniseste cu feliile de costita si patrunjel tocat 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu