sâmbătă, 10 august 2013

Zacusca cu vinete

Ingrediente
  • 2300 g vinete
  • 1600 g ardei
  • 700 g ceapa tocata
  • 800 ml bulion de rosii
  • 400 ml ulei de floarea soarelui
  • sare neiodata
  • boabe de piper
  • piper macinat
  • frunze de dafin proaspete
Toate legumele sînt cîntarite dupa copt/grilat, curatat, tocat, exact înainte de a fierbe în zacusca. 
    Am pus ceapa la prajit în ulei de floarea soarelui. Dupa ce a devenit transparenta si s-a înmuiat am adaugat vinetele tocate si scurse si am amestecat de zori. Dupa un sfert de ora am adaugat si ardeii tocati, si am amestecat din nou. Dupa aproximativ trei sferturi de ora am adaugat si bulionul, frunze de dafin proaspete si boabe de piper. Se amesteca sa nu se prinda. Se poate baga si la cuptor pentru a sta fara grija sa nu se prinda

    POFTA BUNA

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu