Ingrediente:
1 legătură bună de praz, 150 g măsline, 3 Iinguri ulei, 1 linguriţă făină, 1lingură bulion, 1 linguriţă oţet, sare.
Mod de preparare: Se curăţă prazul, se taie bucăţi şi se opăresc cu apă cu sare. Se incinge uleiul intr-o cratiţă, se pune prazul scurs de apă şi se ţine pană incepe să se rumenească. Separat, se prăjeşte uşor făina cu o lingură de ulei, se stinge cu puţină apă, se adaugă bulionul şi o lingurită de oţet. Se toarnă sosul in cratiţa cu praz şi se dă la cuptor. Cand este aproape gata se adaugă măslinele opărite cateva minute in apă clocotită. Se potriveşte de sare. Mancarea se serveşte călduţă.
1 legătură bună de praz, 150 g măsline, 3 Iinguri ulei, 1 linguriţă făină, 1lingură bulion, 1 linguriţă oţet, sare.
Mod de preparare: Se curăţă prazul, se taie bucăţi şi se opăresc cu apă cu sare. Se incinge uleiul intr-o cratiţă, se pune prazul scurs de apă şi se ţine pană incepe să se rumenească. Separat, se prăjeşte uşor făina cu o lingură de ulei, se stinge cu puţină apă, se adaugă bulionul şi o lingurită de oţet. Se toarnă sosul in cratiţa cu praz şi se dă la cuptor. Cand este aproape gata se adaugă măslinele opărite cateva minute in apă clocotită. Se potriveşte de sare. Mancarea se serveşte călduţă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu