Timp de preparare: 1 h
Ingrediente:
5 kg rosii, 5 kg
gogosari sau ardei capia rosii, 1 ½ cana otet, 1 ½ cana zahar, 1 cana ulei, ½ cana sare, piper, ardei usturat, boia dulce.
Mod de
preparare:
Rosiile se dau
prin masina de rosii. Gogosarii se dau prin masina de tocat carne. Daca se face
cu ardei capia,
acestia se coc pe plita, se curata si apoi se dau prin masina de tocat.
Mirodeniile,
inclusiv ardeiul usturat, se pun intr-un saculet de tifon legat bine. Se fierb
toate
inca o jumatate
de ora dupa ce compozitia a inceput sa clocoteasca. Se mai gusta de sare si,
daca este
necesar, se mai adauga o lingura, doua. Se pune in sticle cat timp este inca
fierbinte,
se pun capacele
si se fierb sticlele in bain-marie. Se poate servi la cartofi prajiti, la oua
ochiuri, la
pizza si chiar in diverse mancaruri cu sos rosu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu