Ingrediente:
Maruntaie de
pasare , sau piept de vita, morcov, patrunjel, telina, o ceapa mijlocie, 20 g
orez,
un galbenus, 100
mlsmintina sau iaurt, 2 linguri de untdelemn, bors, zeama sau sare de
lamiie, sau
otet, tarhon, sare.
Mod de
preparare:
Carnea, taiata
in bucatele, se pune la fiert in 2-3 l apa rece (depinde cit este de batrina
carnea;
daca fierbe mai
mult ciorba scade). Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se
calesc 2 minute
in untdelemn,apoi se adauga in supa, impreuna cu o lingurita rasa de sare.
Cind toate sint
aproape fierte, se pune orezul, se amesteca bine ca acesta sa nu se prinda de
fundul oalei si
se lasa sa fiarba circa 30 minute; apoi ciorba se acreste dupa gust. Daca s-a
acrit cu bors,
se lasa sa mai fiarba citeva clocote si apoi se ia de pe foc, se drege, ca si
ciorbele
precedente si se sareaza. Pentru aroma, se adauga o lingurita cu virf de tarhon
taiat
marunt. Se poate
pregati la fel, fara carne.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu