joi, 21 martie 2013

. Ciorba de tarhon cu carne de pasare sau vita



Ingrediente:
Maruntaie de pasare , sau piept de vita, morcov, patrunjel, telina, o ceapa mijlocie, 20 g orez,
un galbenus, 100 mlsmintina sau iaurt, 2 linguri de untdelemn, bors, zeama sau sare de
lamiie, sau otet, tarhon, sare.

Mod de preparare:
Carnea, taiata in bucatele, se pune la fiert in 2-3 l apa rece (depinde cit este de batrina carnea;
daca fierbe mai mult ciorba scade). Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se
calesc 2 minute in untdelemn,apoi se adauga in supa, impreuna cu o lingurita rasa de sare.
Cind toate sint aproape fierte, se pune orezul, se amesteca bine ca acesta sa nu se prinda de
fundul oalei si se lasa sa fiarba circa 30 minute; apoi ciorba se acreste dupa gust. Daca s-a
acrit cu bors, se lasa sa mai fiarba citeva clocote si apoi se ia de pe foc, se drege, ca si
ciorbele precedente si se sareaza. Pentru aroma, se adauga o lingurita cu virf de tarhon taiat
marunt. Se poate pregati la fel, fara carne.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu