Bucataria romaneasca este una plina de soare si parfumuri, asemenea peisajelor, are gust si calitate, perfecta pentru cei carora le place sa manance bine, sanatos si gustos. Este incredibila datorita varietatii de feluri de mancare ce pot fi gatite dintr-un fel de baza, cum ar fi sarmalutele si cozonacul
joi, 6 iunie 2013
Lacra's blog,leacuri babesti: Dulceata de prune.
Lacra's blog,leacuri babesti: Dulceata de prune.: ~ Dulceata de prune ~ INGREDIENTE: 100 ...
Dulceata de prune.
~ Dulceata de prune ~
INGREDIENTE:
100 de prune curatate de coaja.
zeama de var :
-apa -o mana de var.
1 Kg de zahar cu 3 pahare de apa la fiecare kg de prune.
un prosop umed.
PAS CU PAS : Se pun 100 de prune si se oparesc dupa care se decojesc.
Samburii celor 100 de prune se scot cu ajutorul unui creion .Se poate adauga in prunele decojite cate un sfert de miez de nuca .
Zeama de vad se prepara astfel: Se pune intr-o cratita o mana de var, se pune apa , si se amesteca bine .Dupa aceea rezultatul se lasa sa se limpezeasca.
Dupa ce se limpezeste apa si varul, se pun cu atentie prunele.Dupa 30 de minute se scot,si se pun intr-o strecuratoare.
Se limpezesc bine.
la fiecare kg de prune se pune un kg de zahar si 3 pahare de apa .Se pun la fiert.Dupa ce da in clocot se pun prunele si se lasa compozitia sa scada, ca sa se lege.
Se pune un prosop umed peste cratita pana a doua zi .Dupa aceea, a doua zi,se poate pune "DULCEATA DE PRUNE" in borcane.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)