Ingrediente:
-75g zahar pudra
-200g faina
-un varf cutit
sare
-esenta portocale
-150g unt
-1 ou
-1 lingura cacao
Preparare:
Se freaca untul spuma.
Oul se bate si se amesteca cu zaharul pudra,sarea
si esenta de portocala,apoi se toarna peste unt.
Treptat se adauga faina,pana
cand devine un aluat omogen.
Coca se imparte in doua.
In una din ele se
adauga cacao si se amesteca bine.
Se intind doua foi si se aseaza cea neagra
deasupra celei albe.
Pentru ca aluatul se rupe destul de usor,am pus sub
foaia alba folia transparenta,apoi am transferat foaia neagra si m-am ajutat de
folie pentru a rula aluatul.
Se inveleste in folie si se da la frigider cel
putin 30 min(pentru a se intari si a se taia mai bine).
Dupa ce s-a racit
aluatul,se taie felii de 1 cm grosime si se aseaza frumos intr-o tava tapetata
cu hartie de copt.Nu trebuie lasat mult spatiu intre bucati pentru ca nu cresc
mult.
Se da la cuptorul incins,la foc potrivit,pentru aproximativ 12
min.(pana incep sa se aureasca)Nu le lasati mai mult pentru ca ele se ard destul
de usor(am patit si eu cu cateva bucati ).
Se lasa sa se raceasca pe un
gratar.
Mentiuni:
Un fursec aspectuos
Mie mi-au iesit 30 buc de fursecuri.
Timp Preparare: 1 h
Complexitate:
redusa