marți, 26 martie 2013

Lacra's blog,leacuri babesti: DROB DE MIEL

Lacra's blog,leacuri babesti: DROB DE MIEL: Ingrediente: 500 g măruntaie, 2 ouă, 1 felie de paine, 1 lingură smantană, 1 lingură  verdeaţă tocată, 2 fire ceapă verde, sare, piper, 1 ...

DROB DE MIEL


Ingrediente:500 g măruntaie, 2 ouă, 1 felie de paine, 1 lingură smantană, 1 lingură verdeaţă tocată, 2 fire ceapă verde, sare, piper, 1 lingură untură.

Preparare:Se trec prin maşina de carne măruntaiele de la un miel, inima, ficatul,
plămanii. Se adaugă ouăle, puţin miez de paine muiat in lapte (după dorinţă),
sare, un praf de piper, smantană şi verdeaţă multă, mărar, pătrunjel şi ceapă
verde, tocate mărunt cu o parte din cozi. Se spală prapurul bine, in mai multe
ape. Se unge puţin cu untură o tigaie cu marginile joase. Se intinde prapurul in
tigaie astfel incat să rămină mult şi pe margini, pentru a putea fi intors deasupra
peste umplutură. Se pune umplutura peste prapur in tigaie, se aşază cu o lingură
ca să fie stratul de aceeaşi grosime, se intorc marginile prapurului deasupra, se
coace la cuptor. Se serveşte intreg sau se taie felii.

Lacra's blog,leacuri babesti: . SCRUMBII SARATE CU SOS DE MUŞTAR

Lacra's blog,leacuri babesti: . SCRUMBII SARATE CU SOS DE MUŞTAR: Ingrediente: 2 scrumbii mijlocii, 1 linguriţă muştar, 50 g ulei, oţet după gust, cateva  măsline sau frunze de salată verde. Preparare: ...

. SCRUMBII SARATE CU SOS DE MUŞTAR


Ingrediente:2 scrumbii mijlocii, 1 linguriţă muştar, 50 g ulei, oţet după gust, cateva măsline sau frunze de salată verde.

Preparare:
Se ţine scrumbia 24 ore in apă, ca să se desăreze. Se curăţa şi se scoate
şira spinării. Se taie bucăţi şi se aşază pe o farfurie. Se freacă lapţii intr-un
castron cu o lingură de lemn adăugand muştarul. Uleiul se pune puţin cate puţin,
ca la maioneză. Se subţiază cu oţet. Se toarnă sosul peste peşte, punand
imprejur măsline desărate, salată de cartofi, salată verde.


Lacra's blog,leacuri babesti: Ciuperci cu smântână.

Lacra's blog,leacuri babesti: Ciuperci cu smântână.: Ingrediente: 500 g ciuperci fierte, 1 lingură grăsime, 1 pahar smântână, 1 linguriţă făină albă, 1 ceaşcă lapte, sare, verdeaţă tocată. ...

Ciuperci cu smântână.


Ingrediente: 500 g ciuperci fierte, 1 lingură grăsime, 1 pahar smântână, 1 linguriţă făină albă, 1 ceaşcă lapte, sare, verdeaţă tocată.
Preparare: se pregătesc din ajun ciupercile. În ziua respectivă se face un sos alb, în care se pun ciupercile fierte din ajun şi tăiate felii subţiri, se amestecă bine, se adaugă grăsimea şi zeama de ciuperci, se lasă să dea câteva clocote. Se potriveşte de sare, se adaugă smântâna, verdeaţa tocată şi se mai lasă să dea un clocot.
Se servesc imediat calde.


Lacra's blog,leacuri babesti: Ciuperci cu maioneza

Lacra's blog,leacuri babesti: Ciuperci cu maioneza: Ingrediente : 1 Kg ciuperci,  sare, 250-300 g maioneza,  100-150 ml smantana Preparare : Dupa ce s-au curatat, ciupercile se fierb a...

Ciuperci cu maioneza


Ingrediente :
1 Kg ciuperci, sare, 250-300 g maioneza, 100-150 ml smantana

Preparare :


Dupa ce s-au curatat, ciupercile se fierb acoperite, circa 30 minute, in 1/4 l apa clocotita, impreuna cu o lingurita rasa de sare, o foaie de dafin, 50 ml vin alb sec, pina cind se moaie bine, apoi se scurg de apa in strecuratoare, unde se lasa sa se raceasca.
Maioneza obisnuita se amesteca cu smantana, potrivindu-se gustul ca sare, acreala si mustar, ca sa fie mai picanta.
Pentru aroma, se adauga frunze de marar si patrunjel taiate marunt si, facultativ, putina ceapa rasa fin, apoi se amesteca cu ciupercile bine scurse. Salata se asaza pe platou si se orneaza cu masline si gogosari, sau se presara numai cu patrunjel taiat marunt.



Lacra's blog,leacuri babesti: Chiftelute de vinete

Lacra's blog,leacuri babesti: Chiftelute de vinete: Ingrediente: doua vinete mai mari (aproximativ 1 kg), doua oua, doi catei de usturoi, cateva fire de patrunjel tocat, ulei, pesmet, sare,...

Chiftelute de vinete


Ingrediente:
doua vinete mai mari (aproximativ 1 kg), doua oua, doi catei de usturoi, cateva fire de patrunjel tocat, ulei, pesmet, sare, piper. 
Mod de preparare:
Curata vinetele de coaja, taie-le in felii groase, presara-le cu sare si lasa-le sa stea intr-un vas 40 minute, ca sa se elimine zeama amara. 

Stoarce-le in maina si pune-le, pe toate odata, in apa clocotita cateva minute, dupa care strecoara-le si toaca-le cu un cutit. In tocatura de vinete (le poti trece si prin masina de tocat) adauga ouale, patrunjelul si cateii de usturoi tocati fin. Amesteca bine cu o lingura sau cu mana. Adauga sare, piper si o lingura de pesmet, pentru ca amestecul sa aiba consistenta. Modeleaza cu mana chiftele de marimea unui ou, turteste-le, trece-le prin pesmet si prajeste-le in  ulei.  Sunt gata cand devin aurii si crocante. 

Mod de servire:
Serveste-le calde, cu iaurt batut









Lacra's blog,leacuri babesti: Chiftelute de dovlecei si feta

Lacra's blog,leacuri babesti: Chiftelute de dovlecei si feta: Ingrediente: 500 gr dovlecei 150 gr branza feta  cateva fire de marar cateva fire de patrunjel 2 cepe verzi 2 catei usturoi 1 ou p...

Chiftelute de dovlecei si feta


Ingrediente:
500 gr dovlecei
150 gr branza feta 
cateva fire de marar
cateva fire de patrunjel
2 cepe verzi
2 catei usturoi
1 ou
piper
2-3 linguri pesmet
1 lingura faina
ulei pentru prajit

Preparare: 
1. Dovleceii ii curatati si ii dati pe razatoarea mare. Nu razuiti zona cu seminte din centru. Ii scurgeti bine strangandu-i in pumn sau intr-un tifon. Repetati operatia de cateva ori fiindca va iesi multa apa din ei.
2. Adaugati peste dovleceii scursi feta , ceapa, mararul si patrunjelul tocate foarte marunt si usturoiul strivit. Condimentati cu putin piper. Amestecati totul cu o furculita astfel incat feta  sa se striveasca si totul sa se omogenizeze bine.
3. Bateti oul bine si adaugati peste compozitia de chiftele doar jumatate din el. Amestecati si apoi adaugati pesmetul si faina, cate o lingura pe rand pana vedeti ca puteti face bile din amestec.
4. Modelati bile din compozitia de chiftele. 
* puteti pastra chiftelele la frigider pana doriti sa le prajiti
5. Incingeti mult ulei si prajiti chiftelutele pana sunt rumene. Nu va dura mult, vreo 1-2 minute, deci supravegheati tigaia.
6. Scoateti pe servetele de hartie sa se absoarba excesul de grasime. Serviti cat sunt calde.