duminică, 17 martie 2013

Lacra's blog: Ardei umpluti cu orez si ciuperci

Lacra's blog: Ardei umpluti cu orez si ciuperci: Ingrediente: ceapa alba2 bucati ardei gras1 kg orez1 kg morcov4 bucati ceapa alba2 bucati ciuperci400 g patrunjel verde cimbru ...

Ardei umpluti cu orez si ciuperci




Ingrediente:
ceapa alba2 bucati
ardei gras1 kg
orez1 kg
morcov4 bucati
ceapa alba2 bucati
ciuperci400 g
patrunjel verde
cimbru
ulei de floarea-soarelui300 ml
pasta de tomate100 g
piper alb
sare
Preparare:
Ardeii grasi se taie la cotor si se scot samburii, se spala in jeturi de apa

Se curata, se spala si se taie ceapa julien. Morcovii se curata, se spala si se dau pe razatoarea mica;


Intr-un vas se pune 300 ml ulei, se pune vasul la foc. Cand uleiul s-a incins se pun ceapa si morcovii si se amesteca timp de 15 minute;


Se adauga apoi orezul spalat, bulionul si condimentele, se lasa la foc circa 15 minute amestecandu-se continuu. Se lasa la racit;


Se adauga patrunjelul tocat marunt. Se pun apoi ciupercile taiate marunt si se lasa pe foc 10 minute;


Ardeii se umplu cu aceasta compozitie si intr-o tigaie se rumenesc putin pe toate partile unul cate unul. Se aseaza apoi intr-un vas cu partea deschisa in sus, se pune apa pana la nivelul lor si se lasa la fiert.


Tips:

Daca nu suntem in post, cand compozitia a fiert se ia de pe foc si se serveste cu iaurt sau smantana.

Lacra's blog: Chiftelute vegetale

Lacra's blog: Chiftelute vegetale: Ingrediente: cartof3 bucati ceapa alba3 bucati usturoi uscat2 catei dovlecel1 bucata ciuperci300 g faina1 lingura cimbru sare p...

Chiftelute vegetale


Ingrediente:
cartof3 bucati
ceapa alba3 bucati
usturoi uscat2 catei
dovlecel1 bucata
ciuperci300 g
faina1 lingura
cimbru
sare
piper
marar1 legatura
patrunjel1 legatura
ulei de masline1 lingura
ulei de floarea-soarelui2 linguri
Preparare:
Cartofii, usturoiul, dovlecelul se dau pe razatoarea fina.

Ceapa, ciupercile, mararul si patrunjelul se toaca marunt.

Ceapa si ciupercile se calesc usor intr-o tigaie cu o lingura de ulei de masline.

Dupa ce s-au calit, se pun toate ingredientele intr-un bol si se adauga condimentele si o lingura de faina.

Se amesteca bine apoi, cu mana umezita, se formeaza chiftelute care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins.

Lacra's blog: Conopida napolitana

Lacra's blog: Conopida napolitana: Ingrediente: ceapa alba1 bucata capere2 lingurite Preparare: Se desface conopida buchetele, se fierbe, se lasa sa se scurga si se baga...

Conopida napolitana


Ingrediente:
ceapa alba1 bucata
capere2 lingurite
Preparare:
Se desface conopida buchetele, se fierbe, se lasa sa se scurga si se baga sub un jet de apa rece;

Rosiile se maruntesc in mixer impreuna cu bulionul si se trec apoi printr-o sita pentru indepartarea semintelor;


Se-ncinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa tocata, pana ce se inmoaie.

Se adauga rosiile pasate, maslinele, caperele si zaharul si se pun la foc mic sa se infierbante;

Conopida fiarta se introduce in sosul cald si se serveste imediat.


Lacra's blog: Lacra's blog: CIORBA DE STEVIE

Lacra's blog: Lacra's blog: CIORBA DE STEVIE: Lacra's blog: CIORBA DE STEVIE : Ciorba de stevie, acum un deliciu culinar Bineinteles ca cea mai mare calitate a acestei ciorbe este ...

Bomboane de prune uscate


Desert sanatos, rapid, fara foc si in acelasi timp delicios? Da... exista cu siguranta, aveti dovada in fata ochilor. Le-am pregatit in varianta pentru adulti, dar in paranteza gasiti inlocuitori pentru varianta celor mici. Astfel, toata lumea va fi incantata!
Ingrediente pentru 
100 gr biscuiti simpli
50 prune uscate fara samburi (aprox 300 gr)
100 gr nuca prajita
2 lingurite cacao (sau pudra de roscove/carob pentru copiii mici)
1/4 lingurita scortisoara macinata
1 cuisor strivit pudra
1 varf lingurita nucsoara macinata
coaja razuita de la 1/2 portocala (sau lamaie)
8 linguri rom (eu am folosit sherry oloroso dulce; pentru copii se inlocuieste cu suc de portocale, mere sau suc de pe compotul de prune)
2 linguri zahar tos fin (sau nuca de cocos; pentru decorat)
Bucati: 20
- Preparare
  1. Se pun biscuitii intr-un robot si se mixeaza pana se maruntesc ca pesmetul. Se adauga prunele uscate si se mai mixeaza pana prunele se rup bucati mici.
  2. Se adauga toate aromele (coaja de portocala, scortisoara, nucsoara, cuisorul, cacaoa) si romul. Se mixeaza 1 minut, pana totul devine ca o pasta nu foarte moale, care se aduna in jurul axului robotului.
  3. Se adauga nuca macinata marunt si se mixeaza scurt. Daca pasta pare foarte tare (asta e in functie de cat de deshidratate sunt prunele) se mai poate adauga putin rom pana devine o pasta care se modeleaza usor.
  4. Se formeaza bile din pasta obtinuta. Se trec bomboanele prin zahar tos fin sau nuca de cocos.
  5. Se dau la frigider macar 1 ora, sa se mai intareasca si sa se amestece aromele. Se pastreaza la frigider.