marți, 12 februarie 2013

Orez cu ciuperci si legume


Categoria Preparate din legume
Ingrediente - Orez cu ciuperci si legume

250 gr orez cu bobul lung o punga de legume congelate boabe de piper o lingura de Knorr-baza pentru mincaruri 300 gr ciuperci proaspete(sau o conserva) ulei,o ceapa 2 catei de usturoi frunze de patrunjel o lingura de faina sare, boia si piper
Mod de preparare - Orez cu ciuperci si legume
Se spala orezul, se lasa in apa rece pentru albire, apoi se fierbe in 2 l apa rece, in care se adauga o lingura de Knorr, boabe de piper si frunze de patrunjel. Cind este fiert, se scurge de apa, si se lasa deoparte.
Legumele congelate se fierb cu putina sare, apoi se scurg si ele, si se lasa deoparte.
Separat se zdrobesc 2 catei de usturoi, se prajesc usor intr-o lingura de ulei, se pun ciupercile tocate si se prajesc la foc mic, sub capac(atentie-sar din tigaie!!). 
Se adauga o ceapa tocata marunt, se prajeste in continuare, apoi se ia de pe foc si se adauga o lingura de faina, se amesteca repede, se pune din nou pe foc, se adauga orezul, legumele si se amesteca repede, la foc mic. Se pune boia, piper, si se stinge cu o cana de apa. Se lasa sa se patrunda aromele din legume, ciuperci si orez, apoi se adauga patrunjel tocat, se acopera cu un capac si se ia de pe foc.

Pofta buna!

Se poate servi ca atare, ca o reteta de post, sau ca garnitura la diferite fripturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu