joi, 28 martie 2013

PAINE CU CARTOFI


Ingrediente:1 kg făină, 400 g cartofi fierţi, 50 g drojdie, 2 linguriţe rase de sare, 3 linguriţe zahăr, 5 — 6 dl apă caldă.

Mod de preparare:Se fierb cartofii. Se curăţă de coaja inainte de a se răci de tot şi se trec prin maşina de carne sau prin presa de cartofi. Se cerne făina in copaie, se face loc la mijloc, se pun cartofii călduţi, drojdia muiată cu puţină apă, sarea, zahărul şi apa caldă, cat suferă mana (să nu fie prea fierbinte). Se amestecă totul impreună şi se frămantă bine aluatul care trebuie să fie de preferinţă indesat. Se presară cu făină şi se lasă la cald să crească. Se răstoarnă aluatul pe masa de aluat presărată cu făină, se fac paini lungi sau rotunde şi se aşază pe tava de asemenea presărată cu făină. Se mai lasă să crească şi se coc la cuptor, la foc potrivit, circa o oră.









http://www.flickr.com/people/zarzavaturijucauseblogspotcom/contacts/

Lacra's blog,leacuri babesti: CLATITE DE POST

Lacra's blog,leacuri babesti: CLATITE DE POST: Clatitele de post cu halva se pot servi atat calde, cat si reci. Incercati sa serviti clatitele si cu halva. Nu veti regreta. Ingred...

Lacra's blog,leacuri babesti: Tarte cu crema de lapte

Lacra's blog,leacuri babesti: Tarte cu crema de lapte: Ingrediente pentru  1 foaie aluat foietaj (30 cm x 30 cm; decongelat, dar rece) scortisoara macinata Crema de lapte 500 ml lapte 150 g...

Chiftele din soia


Ingrediente pentru 
1 foaie aluat foietaj (30 cm x 30 cm; decongelat, dar rece)
scortisoara macinata
Crema de lapte
500 ml lapte
150 gr zahar
1 lingura unt
40 gr amidon
2 oua
Bucati: 15
 Preparare
Se ia aluatul foietaj si se ruleaza. Se taie ruloul obtinut in felii de 2 cm grosime.
Se ia fiecare felie de aluat, se pune intre doua folii de plastic si se aplatizeaza cu fundul plat al unei farfurii, astfel inca sa obtinem un disc de aprox. 10 cm.
Se aseaza discurile in forme de muffins unse foarte usor cu ulei (eu am inmuiat un servetel de hartie in ulei si cu el am uns formele; daca formele sunt unse prea tare va fi greu sa asezati discurile in forme fiindca aluneca). Cu degetul apasati discurile sa se potriveasca frumos in forma. Dati tava la frigider pana e gata crema.
Preincalziti cuptorul la 200C.
In acest timp, preparati crema dupa instructiunile de aici (pasii 1-6), diferentele fiind ca la pasul 2 se folosesc doar 2 galbenusuri de ou, iar untul se adauga in lapte, la pasul 1. Crema se lasa la racorit.
Se bat albusurile de ou spuma tare, care sta pe tel. Se incorporeaza spuma in crema de lapte calduta in trei transe, amestecand usor cu telul.
Se umplu cupele cu crema de lapte. Nu le umpleti prea tare fiindca crema de lapte se umfla ca si sufleul la copt.
Se coboara temperatura la 180C si se coc tartele timp de 25 minute.
Se scot din cuptor si dupa cateva minute se pot scoate din forme. Se presara cu scortisoara din abundenta. Sunt bune caldute sau reci.





Lacra's blog,leacuri babesti: leacuri de la bunica

Lacra's blog,leacuri babesti: leacuri de la bunica: In tara noastra avem o veche traditie în medicina populară (numită si "leacuri populare", "medicina babelor", "fo...

Lacra's blog,leacuri babesti: SALATĂ DE CARTOFI

Lacra's blog,leacuri babesti: SALATĂ DE CARTOFI: Ingrediente: 1 kg cartofi, 3 linguri ulei, 1 lingură oţet, un praf de piper, sare muştar şi  ceapă (facultativ). Preparare: Se fierb c...

SALATĂ DE CARTOFI


Ingrediente:
1 kg cartofi, 3 linguri ulei, 1 lingură oţet, un praf de piper, sare muştar şi ceapă (facultativ).
salata de cartofi
Preparare:
Se fierb cartofii cu coajă şi incă fierbinţi se curăţă şi se taie in felii subţiri.
Separat se pregăteşte sosul cu ulei, oţet, sare, piper, cu sau fără muştar, şi se
toarnă peste cartofii incă fierbinţi, pentru ca aceştia să se imbibe cu sos. După
gust se pot pune felii subţiri de ceapă.

Lacra's blog,leacuri babesti: . SALATA DE ICRE IMITATE

Lacra's blog,leacuri babesti: . SALATA DE ICRE IMITATE: Ingrediente: 1 1/4 ceaşcă cu apă, 4 linguri griş, 1 lingură pastă de peşte, 1/2 linguriţă  boia, 100 g ulei, 1 linguriţă oţet sau zeamă d...

. Fursecuri din albusuri


Ingrediente:
1 1/4 ceaşcă cu apă, 4 linguri griş, 1 lingură pastă de peşte, 1/2 linguriţă boia, 100 g ulei, 1 linguriţă oţet sau zeamă de lămaie, o ceapă mijlocie.

Mod de preparare:
Se pune apa la fiert intr-o cratiţă mică. Cand apa dă in clocot, se toarnă
grişul in ploaie. Se fierbe amestecand, pană ce pasta devine potrivit de
consistentă. Se dă la o parte şi după ce s-a răcorit, se freacă punand pasta de
peşte, boiaua pentru culoare şi ulei ca la orice salată. Se potriveşte de sărat şi de
acru, se adaugă ceapă tocată şi se aşază pe o farfurie, punand cateva măsline
imprejur.


Lacra's blog,leacuri babesti: Ardei umpluti cu orez si ciuperci

Lacra's blog,leacuri babesti: Ardei umpluti cu orez si ciuperci: Ingrediente: ceapa alba2 bucati ardei gras1 kg orez1 kg morcov4 bucati ceapa alba2 bucati ciuperci400 g patrunjel verde cimbru ...

miercuri, 27 martie 2013

Lacra's blog,leacuri babesti: Salata cu ton si porumbCategoria SalateIngredien...

Lacra's blog,leacuri babesti: Salata cu ton si porumb
Categoria Salate
Ingredien...
: Salata cu ton si porumb Categoria Salate Ingrediente - Salata cu ton si porumb 1 salata verde 2 conserve de ton in ulei 1 conserva porumb...

Lacra's blog,leacuri babesti: SALAM DE BISCUITI CU CIOCALATA SI NUCA

Lacra's blog,leacuri babesti: SALAM DE BISCUITI CU CIOCALATA SI NUCA: Ingrediente 500 g biscuiti obisnuiti 100 g unt 100 g zahar 200 ml lapte 50 g ciocolata amaruie 3 linguri cacao 100 g miez de nuca cateva b...

Lacra's blog,leacuri babesti:Chiftele din soia

Lacra's blog,leacuri babesti: POALE IN BRAU: Ingrediente: 500 g făină, 10 g drojdie (o bucăţică mare cat o nucă), 2 ouă, 1 lingură unt, 1  lingură ulei, lapte sau apă, 1 linguriţă zah...

Lacra's blog,leacuri babesti: PAPANAŞI FIERŢI

Lacra's blog,leacuri babesti: PAPANAŞI FIERŢI: Ingrediente: 250 g branză de vacă, 2 ouă, 3 linguri griş, sare, 2 linguri unt, 1 lingură  făină, 1 lingură pesmet. Mod de preparare:   ...

Lacra's blog,leacuri babesti: COZONAC MOLDOVENESC

Lacra's blog,leacuri babesti: COZONAC MOLDOVENESC: Ingrediente -1 kg de faina, -4 galbenusuri, -300 grame de zahar, -lapte cit cuprinde ,depinde de calitatea si umiditatea fainii(cam jumata...

Lacra's blog,leacuri babesti: Dulceaţă de pepene galbenTimp de preparare: 75 mi...

Lacra's blog,leacuri babesti: Dulceaţă de pepene galben
Timp de preparare: 75 mi...
: Dulceaţă de pepene galben Timp de preparare: 75 min Gata in: 1 ore, 15 min Timp de asteptare:  12 minute INGREDIENTE 1-2 pepeni galbe...

Lacra's blog,leacuri babesti: MANCARE DE GUTUI

Lacra's blog,leacuri babesti: MANCARE DE GUTUI: Ingrediente 500 g de gutui, 100 g zahar, 50 g faina, 50 ml vin alb, 250 ml apa, sare, ulei, Mod de preparare Gutuiile se spa...

Lacra's blog,leacuri babesti: TORT DE CIOCOLATA

Lacra's blog,leacuri babesti: TORT DE CIOCOLATA: INGREDIENTE Pentru blat: 5 oua 5 linguri zahar 1 lingura zahar pudra aromat cu vanilie 3 linguri ulei 5 linguri faina 2 linguri...

Lacra's blog,leacuri babesti: CREMA DE ZAHAR ARS

Lacra's blog,leacuri babesti: CREMA DE ZAHAR ARS: Timp de preparare: 1 ora (complexitate redusa)  Ingrediente: 1 l lapte  8 oua  1 pliculet zahar vanilat  esenta rom  18 lingur...

Lacra's blog,leacuri babesti: Prajitura Alba ca Zapada...

Lacra's blog,leacuri babesti: Prajitura Alba ca Zapada<!--End - Header Reteta-->...: Prajitura Alba ca Zapada 4.6667 3 Ingrediente: Foi: - 10 linguri lapte - 10 linguri zahar - 10 ...

Lacra's blog,leacuri babesti: DULCEATA DE TRANDAFIRI

Lacra's blog,leacuri babesti: DULCEATA DE TRANDAFIRI: Ingrediente: 250 g petale de trandafiri proaspeti 300 g zahar putin apa putina zeama de lamaie Am spalat trandafirii sub jet de apa...

marți, 26 martie 2013

Lacra's blog,leacuri babesti: DROB DE MIEL

Lacra's blog,leacuri babesti: DROB DE MIEL: Ingrediente: 500 g măruntaie, 2 ouă, 1 felie de paine, 1 lingură smantană, 1 lingură  verdeaţă tocată, 2 fire ceapă verde, sare, piper, 1 ...

DROB DE MIEL


Ingrediente:500 g măruntaie, 2 ouă, 1 felie de paine, 1 lingură smantană, 1 lingură verdeaţă tocată, 2 fire ceapă verde, sare, piper, 1 lingură untură.

Preparare:Se trec prin maşina de carne măruntaiele de la un miel, inima, ficatul,
plămanii. Se adaugă ouăle, puţin miez de paine muiat in lapte (după dorinţă),
sare, un praf de piper, smantană şi verdeaţă multă, mărar, pătrunjel şi ceapă
verde, tocate mărunt cu o parte din cozi. Se spală prapurul bine, in mai multe
ape. Se unge puţin cu untură o tigaie cu marginile joase. Se intinde prapurul in
tigaie astfel incat să rămină mult şi pe margini, pentru a putea fi intors deasupra
peste umplutură. Se pune umplutura peste prapur in tigaie, se aşază cu o lingură
ca să fie stratul de aceeaşi grosime, se intorc marginile prapurului deasupra, se
coace la cuptor. Se serveşte intreg sau se taie felii.

Lacra's blog,leacuri babesti: . SCRUMBII SARATE CU SOS DE MUŞTAR

Lacra's blog,leacuri babesti: . SCRUMBII SARATE CU SOS DE MUŞTAR: Ingrediente: 2 scrumbii mijlocii, 1 linguriţă muştar, 50 g ulei, oţet după gust, cateva  măsline sau frunze de salată verde. Preparare: ...

. SCRUMBII SARATE CU SOS DE MUŞTAR


Ingrediente:2 scrumbii mijlocii, 1 linguriţă muştar, 50 g ulei, oţet după gust, cateva măsline sau frunze de salată verde.

Preparare:
Se ţine scrumbia 24 ore in apă, ca să se desăreze. Se curăţa şi se scoate
şira spinării. Se taie bucăţi şi se aşază pe o farfurie. Se freacă lapţii intr-un
castron cu o lingură de lemn adăugand muştarul. Uleiul se pune puţin cate puţin,
ca la maioneză. Se subţiază cu oţet. Se toarnă sosul peste peşte, punand
imprejur măsline desărate, salată de cartofi, salată verde.


Lacra's blog,leacuri babesti: Ciuperci cu smântână.

Lacra's blog,leacuri babesti: Ciuperci cu smântână.: Ingrediente: 500 g ciuperci fierte, 1 lingură grăsime, 1 pahar smântână, 1 linguriţă făină albă, 1 ceaşcă lapte, sare, verdeaţă tocată. ...

Ciuperci cu smântână.


Ingrediente: 500 g ciuperci fierte, 1 lingură grăsime, 1 pahar smântână, 1 linguriţă făină albă, 1 ceaşcă lapte, sare, verdeaţă tocată.
Preparare: se pregătesc din ajun ciupercile. În ziua respectivă se face un sos alb, în care se pun ciupercile fierte din ajun şi tăiate felii subţiri, se amestecă bine, se adaugă grăsimea şi zeama de ciuperci, se lasă să dea câteva clocote. Se potriveşte de sare, se adaugă smântâna, verdeaţa tocată şi se mai lasă să dea un clocot.
Se servesc imediat calde.


Lacra's blog,leacuri babesti: Ciuperci cu maioneza

Lacra's blog,leacuri babesti: Ciuperci cu maioneza: Ingrediente : 1 Kg ciuperci,  sare, 250-300 g maioneza,  100-150 ml smantana Preparare : Dupa ce s-au curatat, ciupercile se fierb a...

Ciuperci cu maioneza


Ingrediente :
1 Kg ciuperci, sare, 250-300 g maioneza, 100-150 ml smantana

Preparare :


Dupa ce s-au curatat, ciupercile se fierb acoperite, circa 30 minute, in 1/4 l apa clocotita, impreuna cu o lingurita rasa de sare, o foaie de dafin, 50 ml vin alb sec, pina cind se moaie bine, apoi se scurg de apa in strecuratoare, unde se lasa sa se raceasca.
Maioneza obisnuita se amesteca cu smantana, potrivindu-se gustul ca sare, acreala si mustar, ca sa fie mai picanta.
Pentru aroma, se adauga frunze de marar si patrunjel taiate marunt si, facultativ, putina ceapa rasa fin, apoi se amesteca cu ciupercile bine scurse. Salata se asaza pe platou si se orneaza cu masline si gogosari, sau se presara numai cu patrunjel taiat marunt.



Lacra's blog,leacuri babesti: Chiftelute de vinete

Lacra's blog,leacuri babesti: Chiftelute de vinete: Ingrediente: doua vinete mai mari (aproximativ 1 kg), doua oua, doi catei de usturoi, cateva fire de patrunjel tocat, ulei, pesmet, sare,...

Chiftelute de vinete


Ingrediente:
doua vinete mai mari (aproximativ 1 kg), doua oua, doi catei de usturoi, cateva fire de patrunjel tocat, ulei, pesmet, sare, piper. 
Mod de preparare:
Curata vinetele de coaja, taie-le in felii groase, presara-le cu sare si lasa-le sa stea intr-un vas 40 minute, ca sa se elimine zeama amara. 

Stoarce-le in maina si pune-le, pe toate odata, in apa clocotita cateva minute, dupa care strecoara-le si toaca-le cu un cutit. In tocatura de vinete (le poti trece si prin masina de tocat) adauga ouale, patrunjelul si cateii de usturoi tocati fin. Amesteca bine cu o lingura sau cu mana. Adauga sare, piper si o lingura de pesmet, pentru ca amestecul sa aiba consistenta. Modeleaza cu mana chiftele de marimea unui ou, turteste-le, trece-le prin pesmet si prajeste-le in  ulei.  Sunt gata cand devin aurii si crocante. 

Mod de servire:
Serveste-le calde, cu iaurt batut









Lacra's blog,leacuri babesti: Chiftelute de dovlecei si feta

Lacra's blog,leacuri babesti: Chiftelute de dovlecei si feta: Ingrediente: 500 gr dovlecei 150 gr branza feta  cateva fire de marar cateva fire de patrunjel 2 cepe verzi 2 catei usturoi 1 ou p...

Chiftelute de dovlecei si feta


Ingrediente:
500 gr dovlecei
150 gr branza feta 
cateva fire de marar
cateva fire de patrunjel
2 cepe verzi
2 catei usturoi
1 ou
piper
2-3 linguri pesmet
1 lingura faina
ulei pentru prajit

Preparare: 
1. Dovleceii ii curatati si ii dati pe razatoarea mare. Nu razuiti zona cu seminte din centru. Ii scurgeti bine strangandu-i in pumn sau intr-un tifon. Repetati operatia de cateva ori fiindca va iesi multa apa din ei.
2. Adaugati peste dovleceii scursi feta , ceapa, mararul si patrunjelul tocate foarte marunt si usturoiul strivit. Condimentati cu putin piper. Amestecati totul cu o furculita astfel incat feta  sa se striveasca si totul sa se omogenizeze bine.
3. Bateti oul bine si adaugati peste compozitia de chiftele doar jumatate din el. Amestecati si apoi adaugati pesmetul si faina, cate o lingura pe rand pana vedeti ca puteti face bile din amestec.
4. Modelati bile din compozitia de chiftele. 
* puteti pastra chiftelele la frigider pana doriti sa le prajiti
5. Incingeti mult ulei si prajiti chiftelutele pana sunt rumene. Nu va dura mult, vreo 1-2 minute, deci supravegheati tigaia.
6. Scoateti pe servetele de hartie sa se absoarba excesul de grasime. Serviti cat sunt calde.


luni, 25 martie 2013

. Crema de lamiae


Timp de preparare: 2-3 ore

Ingrediente:
6 oua, 300g Zahar, 4 Lamai (sucul), ½ l frisca, 6 foi gelatina, cirese si ciocolata rasa

Mod de preparare:
Se bat galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga sucul de lamaie. Gelatina se topeste in apa
si o adaugam compozitiei in stare lichida. Separat se bat albusurile spuma si se amesteca apoi
cu frisca. Amestecam incet cele doua compozitii. Se toarna intr-un alt vas si se pun la rece in
frigider timp de 2-3 ore (sa se inchege bine). Se orneaza cu frisca, ciocolata rasa si cirese.
Daca ciresele sunt din compot, se pun mai intai la scurs.

Lacra's blog,leacuri babesti: . Fursecuri din albusuri

Lacra's blog,leacuri babesti: . Fursecuri din albusuri: Timp de preparare: 45 min Ingrediente: 2 albusuri, 80 gr. unt, 80 gr. faina, 80 gr.zahar pudra, o lingurita de rom sau zeama de lamiie,...

. Fursecuri din albusuri


Timp de preparare: 45 min

Ingrediente:

2 albusuri, 80 gr. unt, 80 gr. faina, 80 gr.zahar pudra, o lingurita de rom sau zeama de lamiie, 1 plic zahar vanilat.


Mod de preparare:

Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul pudra si zeama de lamiie sau romul si cind
zaharul s-a topit, se adauga untul rece (lichid) si se bate sa se omogenizeze foarte bine. Se
adauga apoi faina si zaharul vanilat si se amesteca compozitia prin rasturnare pina cind se
incorporeaza toate ingredientele. Se pune compozitia in punga de plastic, se taie un colt, se
toarna fursecurile pe tava si se coc, la cuptorul incalzit in prealabil, 10 minute. Se pot lipi
doua cite doua cu crema sau cu gem de fructe aromate.



duminică, 24 martie 2013

Lacra's blog: SUPĂ DEASĂ DE FASOLE BOABE (CREMĂ)4 l apă, zarzav...

Lacra's blog:
SUPĂ DEASĂ DE FASOLE BOABE (CREMĂ)4 l apă, zarzav...
: SUPĂ DEASĂ DE FASOLE BOABE (CREMĂ) 4 l apă, zarzavat de supă, 300 g fasole, 1 ceapă, unt proaspăt cat o nucă  sau ulei. Fa...

SUPĂ DEASĂ DE FASOLE BOABE (CREMĂ)
4 l apă, zarzavat de supă, 300 g fasole, 1 ceapă, unt proaspăt cat o nucă 
sau ulei.



Fasolea aleasă şi spălată se fierbe intr-o oală cu apă; după ce dă in 
clocot, se scurge apa şi se toarnă altă apă fierbinte. Se adaugă un morcov tăiat
in patru, o ceapă mare şi un pătrunjel cu frunze. Se lasă să fiarbă pe foc mic. Se 
incearcă dacă a fiert luand un bob de fasole şi strivindu-l intre degete. Se scoate
zarzavatul şi se trece prin sită fasolea şi ceapa, cat sunt incă fierbinţi. Se 
subţiază cat trebuie cu zeama lor. Se lasă să mai dea cateva clocote, 
amestecand mereu, ca să nu se prindă de fund. După ce se ia de pe foc, se
adaugă o bucăţică de
unt proaspăt sau o lingură de ulei. Se serveşte cu bucăţele 
de paine prăjită in unt.







Lacra's blog: . SOS PENTEU FRIPTURI1 lingură unt, 1 lingură f...

Lacra's blog:
. SOS PENTEU FRIPTURI

1 lingură unt, 1 lingură f...
: . SOS PENTEU FRIPTURI 1 lingură unt, 1 lingură făină, 1 ceaşcă zeamă de carne, 1 lingură oţet, 1 linguriţă muştar, 100 g cuiperci, unt p...

. SOS PENTEU FRIPTURI

1 lingură unt, 1 lingură făină, 1 ceaşcă zeamă de carne, 1 lingură oţet, 1linguriţă muştar, 100 g cuiperci, unt proaspăt cat o nucă, sare.

Se prăjeşte o lingură de făină cu 1/2 lingură de unt, ţinandu-se pe foc pană incepe să se rumenească. Se stinge cu zeama de carne, la care s-a adăugat oţetul şi o Iinguriţă de muştar. Se lasă să dea un clocot. Se inăbuşă in unt ciupercile tăiate felii, se amestecă cu sosul, adăugand şi unt proaspăt cat o nucă. Dacă nu se serveşte imediat, se ţine la cald intr-un vas cu apă fierbinte.





Lacra's blog: ROŞII PORTUGHEZE CU OREZ 12 roşiimijlocii, 2 ard...

Lacra's blog:
ROŞII PORTUGHEZE CU OREZ
 12 roşiimijlocii, 2 ard...
: ROŞII PORTUGHEZE CU OREZ   12 roşii mijlocii, 2 ardei, 100 g orez, sare, piper, cateva frunze de salată verde. Pentru maioneză: 1 g...

ROŞII PORTUGHEZE CU OREZ

 12 roşii mijlocii, 2 ardei, 100 g orez, sare, piper, cateva frunze de salată
verde. Pentru maioneză: 1 gălbenuş, 1 linguriţă muştar, 50 g ulei.

Se aleg roşii mijlocii, se taie un capac, se scobesc. Se presară sare, piper, puţin oţet şi se lasă la o parte, să se scurgă. Se fierbe in apă 100 g de orez; se scurge bine şi se amestecă cu două linguri de maioneză pregătită cu muştar şi cu doi ardei copţi, tăiaţi mărunt. Se umplu roşiile, se aşază pe farfurie, cu salată verde sau cu frunze de pătrunjel imprejur.

Lacra's blog: BACLAVA

Lacra's blog: BACLAVA: Ingredinte: un pachet foi de placinta 350 grame nuca 150 grame unt 1 lingurita scortisoara cuisoare 400 ml apa 5 linguri de zahar ...

BACLAVA


Ingredinte:
un pachet foi de placinta
350 grame nuca
150 grame unt
1 lingurita scortisoara
cuisoare
400 ml apa
5 linguri de zahar
6-7 linguri de miere
zeama de la 1/2 lamaie


Nucile se rumenesc in cuptor, se maruntesc si se amesteca impreuna cu o lingurita de scortisoara.
Untul se topeste si se lasa sa se raceasca.
Se iau cate doua foi de placinta, se presara cu nuca, se strang pe jumatate, se rasucesc de ambele capete, in acelasi timp, in sensuri opuse. Rulouri obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Baclavaua se taie, se stropeste cu untul racit si se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
Se pregateste siropul: apa se fierbe timp de 10-15 minute impreuna cu zaharul, un praf de sare, zeama de lamaie si cateva cuisoare. Se lasa sa se racoreasca si apoi se adauga mierea.
Cand baclavaua s-a rumenit in cuptor, se scoate tava, se lasa sa se raceasca 5 minute, iar apoi se insiropeaza (ideal ar fi cateva ore la frigier). Inainte se servire se poate presara cu nuci maruntite sau fistic.


Lacra's blog: Prajitura cu Fructe Uscate

Lacra's blog: Prajitura cu Fructe Uscate: Ingrediente: 40 g stafide 2 linguri rom 100 g ciocolata amaruie 180 g faina 200 g fructe uscate (smochine, curmale, caise) 4 oua 1...

Lichior de oua


Ingrediente:

3 galbenusuri
300 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
1/2 l lapte
250 ml alcool rafinat
Preparare:
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul,se adauga plicurile cu zahar vanilat, laptele fiert si racit si se amesteca bine pana se topeste tot zaharul.Dupa aceea se adauga alcoolul rafinat preferabil de 96* , se amesteca ,se toarna in sticle(din sticla)si se tin in camara.
Mentiuni:
E bine sa se agite sticlele in fiecare zi si cu cat sta mai mult se ingroase si e mai bun...
Timp Preparare: 10 '
Complexitate: redusa

Lacra's blog: Prajitura cu Fructe Uscate

Lacra's blog: Prajitura cu Fructe Uscate: Ingrediente: 40 g stafide 2 linguri rom 100 g ciocolata amaruie 180 g faina 200 g fructe uscate (smochine, curmale, caise) 4 oua 1...

Prajitura cu Fructe Uscate


Ingrediente:

40 g stafide
2 linguri rom
100 g ciocolata amaruie
180 g faina
200 g fructe uscate (smochine, curmale, caise)
4 oua
170 g unt
120 g zahar
1 plic de zahar vanilat
coaja de lamaie
50 g nuci tocate
sare
Preparare:
Ciocolata tocata bucatele se amesteca cu faina. Stafidele se inmoaie in rom. Fructele uscate se taie marunt. Ouale se separa.
Untul se freaca cu jumatate de zahar, zaharul vanilat. Se adauga coaja de lamiie, galbenusurile, fructele uscate si nucile, ciocolata cu faina si stafidele cu rom. La sfirsit se adauga albusurile batute spuma cu cealalta jumatate de zahar.

Se pune intr-o forma de chec mai mare tapetata cu unt si faina si se coace 50 de minute in cuptorul incins la 170 de grade. Se pudreaza cu zahar pudra.
Mentiuni:
E perfecta pentru ceaiul de dupa masa, mai ales iarna cind fructele uscate sunt foarte importante pentru organism.
Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa
POFTA BUNA!

Lacra's blog: Prajitura cu Fulgi de Ovaz (de Post)

Lacra's blog: Prajitura cu Fulgi de Ovaz (de Post): Ingrediente: 1 pachet de margarina (200-250 gr) 8 linguri de zahar 4 linguri de miere 4 linguri de cacao esenta de rom dupa gust va...

Prajitura cu Fulgi de Ovaz (de Post)


Ingrediente:

1 pachet de margarina (200-250 gr)
8 linguri de zahar
4 linguri de miere
4 linguri de cacao
esenta de rom dupa gust
vanilie dupa gust
4-5 linguri de nuca macinata (optional)
1 punga de fulgi de ovaz (eu am pus 160 gr si parca este putintel ca moale)
Preparare:
Margarina se pune la foc si se inmoaie, se adauga in ea zaharul, cacaoa, mierea, se tin pe foc pana se topeste toata margarina si zaharul (aproximativ 2 minute).

Se ia de pe foc, se adauga esenta de rom si vanilie (daca doriti se poate pune si coaja de lamaie, rasa), nuca macinata si fulgii de ovaz, se pune din nou pe flacara si se amesteca incontinuu 1-2 minute. Aveti grija ca tinde sa se lipeasca de fundul cratitei si sa se arda.

Se toarna compozitia intr-o tava de sticla care a fost unsa in prealabil cu margarina.
Se decoreaza dupa dorinta, sau se lasa asa cum este. Eu am decorat cu zahar caramel pisat si fulgi de cocos si a iesit ceva demential .... bun, bun, bun
Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa